DOLAR 32,5155 -0.08%
EURO 34,9615 0.32%
ALTIN 2.433,520,44
BITCOIN 2077867-3,87%
Antalya
30°

PARÇALI BULUTLU

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
İşte Alanya’daki yangınların bilançosu!

İşte Alanya’daki yangınların bilançosu!

ABONE OL
10:08 - 13 Ağustos 2021 10:08
İşte Alanya’daki yangınların bilançosu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya’da çıkan orman yangınları ardından büyük izler bıraktı. Şimdi ise yanan alanlarda rehabilite çalışmaları başlanacak. Yanan ormanlık alanlarda henüz hasar tespiti yapılmazken Sönmez, Gündoğmuş ve Alanya yangınının Sapadere yangınından daha büyük ve 40 milyon TL’den daha fazla maddi hasarın olduğunu vurguladı.

Türkiye’nin yaklaşık 11 gündür savaştığı alevler sonunda büyük ölçüde söndürüldü. Alanya’da bazı yerleşim alanlarını küle çeviren orman yangınları kontrol altına alındı. Günlerdir cansiparane mücadele eden orman işçileri ve itfaiye ekipleri soğutma çalışması yapıyor. Yangının bırakmış olduğu hasarların nasıl giderileceği büyük bir merak konusu iken, Alanya Orman Orman İşletme Müdürü Yücel Sönmez konuya açıklık getirdi.

Yangınların son durumu hakkında bilgi veren Sönmez, asıl zorluğun bundan sonra başladığını aktardı. Yücel, ’’Şu anda yangın bölgesinde hala soğutma çalışmaları devam ediyor. 7-8 adet arazöz bölgelerde olası bir yangına karşı bekliyorlar.Susuz ve Bayır’da 1 arazöz geri kalanlar da Alara hattında beklemedeler. Bölgelerde arazözler hala çalışmalarına devam ediyorlar. Oradaki tüm dumanlar bitinceye kadar helikopterler uçaklar çalışmaya devam edecek. Bundan sonraki süreçte ise ilk işimiz buradaki ağaçların alanını tespit etmek. Hangi bölgeler yandıysa tespit çalışmaları gerçekleştireceğiz. Bu bölgelerin damgası yapılacak. Daha sonra ihaleye çıkacak ve daha sonra satışa sunulacak bölgeler. Türkiye ağaç piyasa ihtiyacını fazlasıyla gidermiş olacak. İhaleden sonra üretime verilecek. Yangın bitti sayılır ama asıl zorlu süreç yangından sonraki çalışmalarla başlıyor’’ dedi.

Yanan ağaçların değerlendirileceğini belirten Sönmez, ’’Yanan ağaçları ekonomiye kazandıracağız. Tespiti yapıldıktan sonra ekonomiye kazandırmak için tüccarlara satacağız tüccarlarda piyasa kazandıracak’’ diye konuştu.

Doğal afetlerin olmaması için yapılacaklar konusunda ise, ’Şu anda bunun hakkında konuşmak erken olur’’ diyen Sönmez,’’ Yangın tamamıyla ortadan kalkmış durumda sayılmaz. İlk olarak hasar tespit çalışmaları gerçekleştikten sonra ağaçlandırma çalışmaları yapacağız. Yerleşim yerlerine yakın bölgelerde yanma oranı düşük ağaçlar ekeceğiz. Bazı bölgeleri de kendi haline bırakıp kendi kendine yeşillenmesi için fırsat tanıyacağız’’ şeklinde konuştu.

İlçedeki yangının bilançosu hakkında henüz net bir bilgi aktarmanın doğru olmayacağını söyleyen Sönmez, ’’Şu anda yangında hasar çalışmaları yapılması gerekiyor. Yangınlar bölge bölge ayrılmadı. Tüm Türkiye’de ki yangınlarla ortak tutuluyor. Daha belirli bir rakam elimizde yok, genel tutuluyor. Geçmiş zamanlarda gerçekleşen Sapadere yangınında bilanço 40 Milyon TL’den fazlaydı bu yangınlar daha büyük bu sebeple zarar daha fazla’’ dedi.

 

 

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.