DOLAR 32,3781 0.14%
EURO 35,0491 -0.16%
ALTIN 2.324,230,22
BITCOIN 2271728-0,60%
Antalya
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
İŞTE ALANYA’NIN YENİ JANDARMA KOMUTANI

İŞTE ALANYA’NIN YENİ JANDARMA KOMUTANI

ABONE OL
10:02 - 1 Temmuz 2020 10:02
İŞTE ALANYA’NIN YENİ JANDARMA KOMUTANI
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

HABER: ALPER KUTAY

Alanya Jandarma Komutanı Yarbay Serkan Akbaba, Albay rütbesine yükselirken, yerine Bingöl’den İl Jandarma TEM Şube Müdürü Kıdemli Binbaşı Engin Burak Mindivanlı‘nın atandığı öğrenildi.

Binbaşı Engin Burak Mindivanlı

Alanya’da göreve başladığında rütbesi ‘Binbaşı’ olan Alanya Jandarma Komutanı Alper Çetinkaya, 2015’in Haziran ayında ‘Yarbay’ rütbesine terfi ettirilerek ‘Jandarma Genel Komutanlığı Disiplin ve Moral Şube Müdürü’ olarak Ankara’ya atanmıştı. Çetinkaya’nın ardından 2015 yılında Alanya’da göreve başlayan, 15 Temmuz 2016’da yaşanan FETÖ’nün hain darbe girişimi sırasında Türkiye Cumhuriyeti devletine bağlılığını kanıtlayarak gönüllerde adeta taht kuran, işyeri yakma olaylarının yanı sıra Alanya’daki görevi sırasında pek çok asayiş olayında gösterdiği reaksiyonla başarılara imza atan Alanya Jandarma Komutanı Yarbay Serkan Akbaba, Albay rütbesine yükseldi. Yasa gereği bir bölgede 5 yıldan fazla görev alamadığı için görev süresi dolan ve Alanya’ya geldiğinde Binbaşı olan, Yarbay rütbesine Alanya’da yükselen Serkan Akbaba, Albay rütbesine yükselince İl’e ataması çıktı.

Bölgeyi çok iyi tanımasının yanı sıra görev kapsamındaki bölgelerdeki vatandaşla kurduğu olumlu ilişkiler ve halk ile mesai arkadaşları tarafından tarafından sevilmesi nedeniyle Akbaba, Antalya İl Alay Komutanlığı’na görevlendirildi. 5 yardımcı görevlendirme yetkisi bulunan ancak bugüne dek tek yardımcı ile görevini sürdüren Antalya İl Alay Komutanlığı’nın, Akbaba’yı Alanya, Manavgat, Gazipaşa ve Gündoğmuş’tan sorumlu İl Alay Komutan Yardımcısı olarak görevlendirmesi bekleniyor. Eşi Alanya’daki bir kamu kurumunda görev yapan Albay Akbaba’nın, eşinin işi ve evladının eğitimi için evini Antalya’ya taşımayacağı, ailesinin Alanya’da ikamet etmeye devam edeceği, kendisinin de izin günlerinde Alanya’ya geleceği ve emekli olduktan sonra Alanya’da yaşamayı tercih edeceği de edinilen bilgiler arasında. Albay Akbaba’nın Ağustos ayı ortasında yeni görevine başlayacağı öğrenildi.

Albay Serkan Akbaba

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.