DOLAR 32,4930 -0.16%
EURO 34,9812 0.39%
ALTIN 2.434,660,49
BITCOIN 2098352-0,56%
Antalya
24°

PARÇALI BULUTLU

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
İYİ Partili kadınlardan dayanışma gecesi

İYİ Partili kadınlardan dayanışma gecesi

ABONE OL
10:57 - 10 Mart 2022 10:57
İYİ Partili kadınlardan dayanışma gecesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

HABER: HASAN KAYA / GAZİPAŞA 

İYİ Parti İlçe Kadın Politikaları Başkanlığı tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programı büyük ilgi gördü.

8 Mart Salı günü Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Düğün Salonu’nda düzenlenen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü! etkinliğine; Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, İYİ Parti İlçe Başkanı Nuri Yıldız, Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Şahin, İYİ Parti Antalya İl Kadın Politikaları Başkanı Aysel Damatoğlu, Parti Gazipaşa İlçe Kadın Politikaları Başkanı Meral Karabulut ve yönetiminin yanı sıra partili-partisiz çok sayıda kadın katıldı. Programda ilk olarak Antalya İl Kadın Politikaları Başkanı Aysel Damatoğlu, kısa bir konuşma yaptı ve programa katılan tüm davetlilere teşekkür etti.

BİR İYİ’LİK HAREKETİ KADIN DAYANIŞMASI

Daha sonra kürsüye çıkan İYİ Parti Gazipaşa İlçe Kadın Politikaları Başkanı Meral Karabulut, programa katılan herkese teşekkür etti. İyi Partili Karabulut, “Sevgili misafirler, çok kıymetli sivil toplum temsilcileri ve siz değerli basın mensupları. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla İyi Parti Gazipaşa İlçe Başkanlığı, Kadın Politikalar Başkalığı ve Gençlik Kolları Başkanlığı olarak düzenlediğimiz “Bir İYİ’lik Hareketi Kadın Dayanışması” gecemize katıldığınız için şahsım ve teşkilatımız adına hoş geldiniz diyor, saygılarımı sunuyorum. Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Dünyanın her yerinde kadının anıldığı, sorunlarının çeşitli platformlarda tartışıldığı bir gündür. Biliyoruz ki, kadın toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu bir unsurudur. Kadının ilerlemesi sosyal adaletin bir şartı olmakla birlikte sadece bir kadın sorunu değildir. Bu konu, sürdürülebilir, adil ve kalkınmış İYİ bir toplumu inşa etmenin tek yolu olup, politik, sosyal, ekonomik, kültürel ve çevresel güvenliği başarmanın da ön koşuludur. Demokratik, ileri bir toplum için, kadınların güçlendirilmeleri, etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk gibi alanlarda İYİ, eşit fırsat ve olanaklardan faydalanabiliyor olmaları dolayısı ile büyük önem taşımaktadır. Göktürklerden günümüze bu çeşitlilik ve kimlik zenginliğini yaşayan kadınlar, ülkemizde erkeklerle birlikte sosyo-kültürel, siyasal tarihimizin inşa ve ihyasında büyük roller üstlenmişlerdir. Unutulmamalıdır ki, istiklal savaşının Nene Hatun’u, Halide Edip Adıvar’ı, Halime Çavuş’u, bizim kadınlarımızdır. Tarih bu konuda bize şöyle seslenir; Kadının müdahil olmadığı, kafasında yer bulmadığı, hiçbir sosyo-kültürel ve siyasal hareket başarıyı yakalayamaz.

“TÜRKİYE’Yİ GELECEK NESİLLERE HEP BİRLİKTE EMANET EDELİM”

Bizler kadın ve erkeğin bir bütünün iki eşit yarısı olduğuna inanan bir gelenekten geliyoruz. Cinsiyetler arası eşitliği ve hakkı şiar edinen bir dinin mensupları olarak kadın ve erkeğin karşılıklı saygı, sevgi ve hoşgörü içinde yeryüzünü birlikte imar edeceğine inanıyor ve bunun için çabalıyoruz. İşte bugün bu sorumluluk ile kadına karşı şiddetle etkin bir mücadele gerçekleştirilmeli, kadın istihdamının önündeki engeller kaldırılmalı ve en önemlisi toplumumuzun huzuru, geleceğimizin teminatı için aile birliğinin güçlenmesi yönünde politikalar yürütülmelidir. Hem kadını, hem erkeği ailenin korunması için seferberliğe davet eden projeler geliştirilmelidir. Hayatın ağır yüklerini taşıyan, elinin emeğini gözünün nuru ile birleştiren, küçük yüreğine koskoca sevgiler sığdıran, güçsüz bedenlerin güçlü kahramanları kadınlar! Eksik olmayın, gelin, Yeni Türkiye’nin demokrasi inşasında ortak hareket edelim, daha güçlü bir Türkiye’yi gelecek nesillere hep birlikte emanet edelim. Daha önce de ifade ettiğim gibi bugün dünya kadınlar günü, dünyanın dört bir tarafında, çocuklarıyla savaşın ortasında kalan veya çeşitle nedenlerle hak hukuk eşitlik ve demokrasi mücadelesi veren kadınları yürekten destekliyor, verdikleri mücadelede zafer diliyoruz. Sözlerimi bitirirken bu önemli günde bizimle birlikte olan, desteğini sunan çabalarımıza el ve gönül veren tüm katkılarından dolayı teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca, kadının güçlenmesi için çalışan, verdiği destekle bizi yalnız bırakmayan, teşkilatımızdan sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Kadın varsa Demokrasi Var diyerek 8 Mart Dünya Kadınlar gününüzü kutluyor saygılarımı sunuyorum” diye konuştu. Kadınlar daha sonra canlı müzik eşliğinde doyasıya elendi.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.