DOLAR 32,5975 0.37%
EURO 34,7974 0.17%
ALTIN 2.496,240,49
BITCOIN 20989545,19%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
İYİ PARTİLİ ZAVLAK’TAN TARİHİ ÖRNEK

İYİ PARTİLİ ZAVLAK’TAN TARİHİ ÖRNEK

ABONE OL
16:33 - 5 Haziran 2020 16:33
İYİ PARTİLİ ZAVLAK’TAN TARİHİ ÖRNEK
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

İYİ Partili Alanya Belediyesi Meclis Üyesi Hacı Mevlüt Zavlak, koronavirüs salgını sebebiyle turizm sektörünün zorda olduğu şu günlerde Alanya2nın dinamiklerine birlik çağrısı yaptı.

 

Alanya tarihinden örneklerle çağrıda bulunan Zavlak, şu ifadeleri kullandı: “Sene 1961 Ali, Zeki ve Naim Gıldırgıcı Kardeşler kamyonetlerinin kasasına yatak yorgandan tutunda rakıya kadar ne lazım gelir diye düşünüyorlarsa hepsini yükleyip Alanya’dan başlayıp İstanbul’la devam eden oradan Yunanistan ve İtalya’ya uzanan bir maceraya çıkıyorlar. Kamyonetlerinin üzerinde kocaman bir “Yayla Palas Oteli Alanya” yazısı var. Gittikleri her yerde Alanya’yı anlatıp insanları davet ediyorlar. İki ay süren bu macerada Alanya’nın reklamı Alp Dağları’nı bile aşıyor. Yine aynı yıl Kuyularönü Meydanı’ndaki Çınar Oteli’nin altında Alanya Turizm Derneği  Ali Dizdaroğlu, İlhan Postalcı, Yücel Temiz ve Hasan Karagöz gibi bazı Alanyalılar eliyle kurulup Alanya’yı büyük şehirlerde tanıtmak için çalışmalarına başlıyor. Bunun neticesinde şehrimize ilk büyük turist kafilesini getirmeyi başarırlar. Damlataş Mağarası’nın keşfi Alanya’da turizmin başlangıcı olmuştur ve başta astım hastaları olmak üzere meraklıları Alanya’ya gelmektedir ama derneğin bu ilk kafilesi beklenenden çok kalabalık olunca şehirdeki birkaç otelin kapasitesini de aşar. Bunun üzerine Alanyalılar gelenleri evlerine alıp misafir ederler.
Elbette ki beş kuruş para almadıkları gibi giderken misafirlerini muz, portakal, limon gibi hediyelerle göndermeyi de ihmal etmezler. Alanya halkının bu tavrı gelenleri çok memnun eder ve Alanya’mızın misafirperverliği ve güzelliği kulaktan kulağa yayılarak her yıl artarak devam eder. O yıllarda atalarımızın bireysel gayretleriyle başlattığı turizm hamlesi başkaca faktörlerinde etkisiyle zaman içinde bugün sahip olduğumuz devasa pazara dönüşür. Unutmadan yazayım, Alanyalıların başlattığı bu çalışmalara 1960 İhtilalinin hemen sonrası olduğu için şehrin hem kaymakamı hem de Belediye Başkanı olan Sn. İsmet Hilmi Balcı da destek verir. Yani şehrimizde turizmi başlatma çabaları Alanyalıların gayretlerinin devletin desteği ile bütünlemesi sayesinde başarıya ulaşır. Peki sevgili hemşerilerim bugün durum nedir? Yurt dışından turist beklemediğimiz bu sezon için şehir olarak yurt içi turizme dair planlarımız nelerdir. Bu konuyla ilgili başta sn. Belediye Başkanımız ve sn Kaymakamımız olmak üzere şehrimizdeki on binlerce esnafın temsilcisi olan kıymetli oda başkanlarımızın çalışmaları var mıdır, varsa nelerdir? Yerli turiste Alanya’yı cazip kılmak için başta Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) olmak üzere şehrimizi tanıtmakla görevli kuruluşlarımız hangi çalışmaların içindedir? Alanya şehri çoğu zaman kendi göbeğini kendi kesmiştir. Okulunu, camisini, hastanesini, kreşini hatta sokaklarındaki kaldırımlarını bile kendi parasıyla yaptığı bilinir. Bana kalırsa gün yine o gündür, yine şehrin tüm dinamikleri bir araya gelerek bu sezonu en az hasarla atlatmanın yollarına bakılmalıdır. Zaman hepimiz için her zamankinden daha çok düşünüp daha çok iş üretme zamanıdır. Tabi ki belediyemizin, kaymakamlığımızın ve oda başkanlarımızın bu işe önderlik etmesi olmazsa olmazdır. Yukarıda da bahsettiğim gibi Alanya’da turizm bir ot gibi topraktan kendi kendine bitmemiş nice gayretler sayesinde yeşertilmiştir. Yine inanıyorum ki tüm kurumlarının koordineli hareket ettiği bir Alanya bu işinde üstesinden gelir. Bütün bu gayretlerde emeği geçen herkesi saygı ve şükranla anıyorum. Hayatta olanlara hayırlı ömür ahirete intikal edenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Elbette birçoğunun ismini burada yazamadım bilenler hatırlayanlar yoruma yazarsa onları da yad etmiş oluruz.”

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.