DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2077822-1,44%
Antalya
21°

PARÇALI AZ BULUTLU

19:56

AKŞAM'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
JAPONYA’NIN YENİ BÜYÜKELÇİSİ ALANYA’YA GELECEK

JAPONYA’NIN YENİ BÜYÜKELÇİSİ ALANYA’YA GELECEK

ABONE OL
16:09 - 19 Aralık 2020 16:09
JAPONYA’NIN YENİ BÜYÜKELÇİSİ ALANYA’YA GELECEK
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Üç senedir Japonya’nın Ankara Büyükelçiliği görevini yapan, ‘Türkiye ve Japonya tek yürek, iki devlettir’ diyen ve her fırsatta Türkiye ve Türkçe hayranlığını ifade eden, Alanya’ya bir kaç defa gelen, Alanya’da Japonca eğitim veren, Yaşam Tasarım Okulları kurucusu Salih Orgun’a ‘Büyükelçilik Özel Ödülü’nü layık gören Miyajima Akio, Polonya Büyükelçiliğine atandı.

JAPONYA’NIN YENİ BÜYÜKELÇİSİ TÜRKİYE HAYRANI KAZU SUZUKİ SAN

Japonya’nın yeni büyükelçisi Kazu Suzuki San, Türk Japon ilişkilerindeki gelişmenin takipçisi olacağını belirttiği konuşmasında, “Japonya da Türkiye Japonlara son derece dost bir ülke olarak biliniyor. Japonya tarafından eski dost olarak görülen ve önemi giderek artan bu ülkeye atanarak iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirme fırsatını bulmuş olmak benim için büyük bir onurdur. Japonya ile Türkiye arasındaki dostluk ilişkinin temelinde, günümüzden tam 130 yıl önce Osmanlı Donanması’na ait Ertuğrul Fırkateyni’nin Wakayama, Kuşimoto’da geçirdiği ve 587 kişinin vefat ettiği kaza yer almaktadır. O kazada canlarını kaybeden 587 kişinin aziz ruhları önünde saygıyla eğiliyorum. Bu tarihi dostluk temeli üzerinde, günümüzde stratejik bir ortaklığa dönüşen Japonya ile Türkiye arasındaki ilişkileri daha da güçlendirmek için çalışacağım. Halihazırda yeni koronavirüsün yol açtığı enfeksiyonun küresel çapta yayılması sonucu, Türkiye’deki çeşitli yerleri ziyaret etme ve iletişimde bulunma konusunda bazı kısıtlamalar mevcuttur. Koranavirüs salgını bir an önce bitsin Türkiye’nin her yerini gezmek leziz yemeklerini tatmak istiyorum. Ancak bu koşullar altında dahi, bir yandan internet sitemiz ve sosyal medya vasıtasıyla bilgi paylaşımımızı sürdürürken diğer yandan, mümkün olduğunca sizlerle diyalog kurarak öneri ve tavsiyelerinizi almaktan memnuniyet duyacağız. Japonların ve Türklerin dayanışmasıyla birbirlerini cesaretlendirmelerini, günlük yaşama dikkat edilerek koronavirüs felaketinin üstesinden gelinmesini ve iki ülke arasındaki işbirliğinin daha da geliştirilmesini diliyorum” dedi.

Önceki dönem ki Büyükelçi tarafından büyükelçilik özel ödülü ile taltif edilen Yaşam Tasarım Okulları kurucusu Salih Orgun yeni büyükelçinin bizlere karşı olan dost ve yapıcı tutumunun takdire şayan olduğunu ve kendisini pandemi şartları bittiğinde Alanya’da ağırlayacaklarını belirterek yeni büyükelçiye başarılar diledi.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.