DOLAR 32,3417 0.24%
EURO 35,1656 0%
ALTIN 2.302,931,13
BITCOIN 22930322,70%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Kapalı mekanlarda maske zorunluluğu kaldırıldı I İki yer hariç…

Kapalı mekanlarda maske zorunluluğu kaldırıldı I İki yer hariç…

ABONE OL
16:38 - 26 Nisan 2022 16:38
Kapalı mekanlarda maske zorunluluğu kaldırıldı I İki yer hariç…
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından salgın önlemlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Koronavirüs tedbirleri kapsamında yaklaşık 3 yıldır uygulanan kapalı mekanlardaki maske kullanma zorunluluğu tümüyle kaldırılmıştır. Sadece toplu taşımada ve sağlık merkezlerinde vaka sayıları binin altına düşene kadar bir müddet daha sürecektir” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleriyle açıklama yaptı. Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında öğle saatlerinde toplanmıştı. Erdoğan’ın açıklamalarında öne çıkan ifadeler şunlar oldu:

Koronavirüs salgının ortaya çıkışından bugüne kadar ülkemize verdiğiniz hizmetler nedeniyle şükranlarımı sunuyorum. Bu süreçte devletlerin yönetim becerisi sınandı. Türkiye bu süreçten alnının akıyla çıkan az sayıda ülkeden biri olmuştur. Dünyada örnek bir varoluş mücadelesi ortaya koyan bu heyeti ayrıca kutluyorum. Bu süreçte bazı hocalarımızı da ebediyete uğurladık. Bu isimleri bu mücadelenin sembolü olarak görüyoruz. Salgınla en etkin mücadeleyi yönetirken toplumsal ihtiyaçların karşılanmasında herhangi bir zafiyete izin vermedik. Milletimiz de gösterdiği sabırla bu sürece çok büyük katkı sağladı. Yönetim olarak bize en büyük desteği bilim kurulumuz ve alt çalışma gruplarımız vermiştir. Kriz dönemlerinde kamuoyunun beklentilerini karşılamak elbette kolay değildir. Hükümet olarak bilimsel verilerle toplumsal beklentileri en üst düzeyde buluşturmaya gayret ettik. Milletimize karşı sorumluluğumuzu getirmiş olmanın huzuru içerisinde buradayız. Salgının başında büyük belirsizlikler vardı. Vatandaşlarımızı virüse karşı korumak için dünyada geliştirilen her türlü çözümü alarak mücadele ettik. Bilim insanlarımızın gayreti ile yerli kitten aşıya pek çok başarıya imza attık. Bugün kendi aşısını üreten 9 ülkeden biriyiz. Dünya genelinde 160 ülkeye ve 12 uluslararası kuruluşa tıbbi yardım desteği sağladık. Salgının artık kitlesel bir tehdit olmaktan çıkmasıyla Avrupa ülkeleri kısıtlamaları kaldırmıştır. Ülkemizin de bu aşamaya geldiğini düşünüyoruz. Bilim kurulunun olağanüstü bir durum olmadıkça toplantı yapmasına gerek kalmadığı kararlaştırılmıştır. Kapalı mekanlarda maske zorunluluğu kaldırıldı. Toplu taşıma ve sağlık kuruluşlarında maske kullanımı vaka sayısı binin altına düşene kadar devam edecek.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.