DOLAR 32,3801 0.18%
EURO 35,0260 -0.2%
ALTIN 2.324,510,23
BITCOIN 2264305-0,79%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Karadağ: “Para gelsin de nasıl gelirse gelsin mantığı var”

Karadağ: “Para gelsin de nasıl gelirse gelsin mantığı var”

ABONE OL
15:30 - 4 Ocak 2023 15:30
Karadağ: “Para gelsin de nasıl gelirse gelsin mantığı var”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

HABER: YASEMİN KAYA 

Dün gerçekleştirilen Alanya Belediye Meclisi’ne damga vuran Alanya’daki altyapı sorunuyla ilgili açıklamalarda bulunan Karadağ, altyapı sorunu çözülmeden ruhsat izni verilmesine tepki gösterdi.

Dün gerçekleştirilen Alanya Belediye Meclis toplantısında sayıları hızla artan yeni konut inşaatlarının, altyapısı olmayan bölgelerde yapıldığı vurgulandı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

“YABANCIYA SATIŞIN TAMAMEN DURMASI ÇOK TEHLİKELİ”

“Alanya’mız konumundan ve doğal güzelliklerinden dolayı özellikle yurt dışından özel bir ilgi görüyor. Konut satışları hızlı bir şekilde artış gösterdi. Ancak konut satışlarında İnşaat sektörünün gelişmesinin en büyük handikaplarından bir tanesi altyapı sorunu. Dünkü toplantıda ‘Kanada’ örneği gösterildi. Yabancıya satışların tamamen durması bence çok tehlikeli. İnsanlar, buradaki yatırımcılar kendisini buna göre planlamış. Birdenbire böyle bir yasakla bu ilginin önüne geçilmesi tehlikeli sonuçlar doğuracaktır” dedi.

“PARA GELSİN DE NASIL GELİRSE GELSİN MANTIĞI VAR”

Altyapı sorunu çözülmeden Alanya Belediyesi’nin inşaat ruhsat izni vermesini eleştiren Başkan Karadağ, ” İnşaat izniyle, ruhsat iznini Alanya Belediyesi vermektedir. Alanya Belediyesi’nin altyapı tamamlanmadan, bu tarz ruhsatları vermesi en kötü olaylardan birisi. Hep Avrupa’yı örnek gösteriyoruz. Avrupa’da bir inşaat izniyle ruhsat verirken; bırakın kanalizasyonu oradaki telefon hattı dahi birçok altyapıdan geçtikten sonra inşa için müsaade ediliyor. Fakat Alanya’mızda para gelsin de nasıl gelirse gelsin mantığı ile ruhsat izinin verilmesi özellikle İnşaattaki altyapı sorunun çözülmeden ruhsat verilmesi çok tehlikeli. Bu girişimin yasalar çerçevesinde bir an önce zapturapta alınması şart” ifadelerini kullandı.

“YÜZDE 25 ZAM MEZARA DAVET”

CHP Alanya İlçe Başkanı, Coşkun Karadağ dün açıklanan memur ve emekli maaşlarına yapılan yüzde 25 zammı da eleştirdi. Karadağ, yapılan zammın referans aldığı TÜİK enflasyon rakamlarının gerçekleri yansıtmadığını ifade ederek “Ne yazık ki emekli vatandaşlarımız üvey evlat muamelesi gördüğünü her defasında şiddetli ve yüksek bir sesle söylüyor. TÜİK’in açıkladığı rakamlar yıllık yüzde 85.51 iken emekli yüzde 25 ENAG’a (Enflasyon Araştırma Merkezi) göre ise enflasyon oranı yüzde 37,55. TÜİK verileri gerçeği yansıtmıyor. Yüzde 25 zam verilmesi emekliyi, mezara davet. Ben tekrar hükümetin bu kararı gözden geçirerek iyileştirme yapmasını talep edeceğim fakat olmayacağını biliyorum. Biz iktidara geldiğimiz zaman; emekliler, işçiler, köylüler olmak üzere emekçilerin hakkını mutlaka ve mutlaka vereceğiz” dedi.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.