DOLAR 32,3801 0.18%
EURO 35,0260 -0.2%
ALTIN 2.324,510,23
BITCOIN 2264305-0,79%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Karadağ, Tarım Kredi Kooperatifi Marketi’ni eleştirdi

Karadağ, Tarım Kredi Kooperatifi Marketi’ni eleştirdi

ABONE OL
14:58 - 20 Ekim 2021 14:58
Karadağ, Tarım Kredi Kooperatifi Marketi’ni eleştirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, bugün Alanya’da hizmete giren Tarım Kredi Kooperatifi Marketi’nin esnafı memnun etmediğini söyledi. Karadağ, esnaf ve tüketicinin yanında olduklarını söyledi.

Yönetim kurulu toplantısı öncesinde açıklama yapan Karadağ, sözlerine Alanya’da da açılan Tarım Kredi Kooperatif Marketi’ni eleştirerek başladı. Karadağ, “Bu tür zincir marketler özellikle mahalle bakkalımızı ve bizim her an derdimize koşan esnafı çok memnun etmemiş gözüküyor. Çok da haklılar. Zincir marketler her zaman kapitalizmin bir ürünü olarak fiyat dengesini elinde tutan ve sürekli piyasayı yönlendirdiği için mahalle bakkalından alışveriş yapmayı daha uygun görüyoruz. Alanya’da açılan Tarım Kredi Kooperatifi Marketi’ndeki ürünlerin fiyatları mahalle bakkalından daha yüksek. Ana öğe de tekelciliğe gittiği için esnaf ve tüketicilerin yanındayız” dedi.

Kuraklığın Alanya’yı tehdit ettiğini belirten Karadağ, hala yağış mevsiminin başlamadığını ve bunun ilçeye dönüşünün olumsuz olacağı dile getirdi. Karadağ, “Kuraklığı ilgilendiren konulardan birisi de evlerde akan su. ASAT Genel Müdürlüğü’nün Alanya’da merkez mahallelerde yapmış olduğu içme suyu hattı ile beraber su karşılanıyor. Bu suyun pH değeri çok yüksek. Bu hafta içerisinde ASAT Genel Müdürlüğü diğer mahallelere yaymak amacıyla Oba, Tosmur, Mahmutlar, Kestel, Kargıcak isale hatlarının şebeke entegrasyonunu sağlamak için ihale söz konusu etti. Bu saydığımız mahallelerde yüksek kalitede içme suyu halkın hizmetine sunulacak. Daha sonra ise Konaklı, Payallar, Türkler, Avsallar, İncekum ve Okurcalar’da ikinci bir ihale ile beraber Alanya’mızı çok temiz suya kavuşturacağız” diye konuştu.

Demirtaş’ta sahile yakın yerlerde tarımsal sulama bölgesinden geçen Dim Barajı’nın bir hattının tamamlanamadığını söyleyen Karadağ, “Sulama hattındaki 50 metrelik özel mülkiyetten dolayı borunun geçişi engelleniyor. Bu nedenle hat tamamlanmadı. Daha önceden açılmış olan birçok kuyuda ise tuzlu su çıkmaya başladı. Tarımda kullanılamayacak ve zarar verecek bir sulama suyu problemi söz konusu. Bir an önce bu 50 metre tamamlanarak hiç olmazsa üreticilere hizmet verilmeli” ifadelerini kullandı.

 

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.