DOLAR 32,3207 0.2%
EURO 35,1354 -0.02%
ALTIN 2.299,270,97
BITCOIN 2286549-0,55%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Karadağ’dan Cuma Pazarı projesine eleştiri!

Karadağ’dan Cuma Pazarı projesine eleştiri!

ABONE OL
15:06 - 15 Eylül 2021 15:06
Karadağ’dan Cuma Pazarı projesine eleştiri!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, Alanya Belediyesi tarafından Cuma Pazarı’nda yapılması düşünülen ‘Alanya Kapalı Otopark, Pazar Alanı ve Sinema ve Dijital Kütüphane Projesi’ni eleştirdi. Projeyi kaba bulduğunu belirten Karadağ, bunun ödüllü bir yarışma ile yapılmasını istedi. Toplantıda önce Alanya’daki bir hastanede yaşananları paylaşan Karadağ, Covid-19 testi yaptırmak isteyen bir vatandaşa son kullanma tarihi geçmiş ‘Favicovir’ isimli ilacın verildiğini söyledi. Karadağ, “Covid-19 testi yapmak için hastaneye giden bir arkadaşımıza eğer negatif ise bu ilacı kullanma, eğer pozitif ise bu ilacı kullanabilirsiniz denilerek bir ilaç veriliyor. Böylesi bir uygulamanın ne kadar doğru olduğunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum. ‘Favicovir’ isimli ilaç arkadaşımıza veriliyor. İlacın üzerinde son kullanma tarihi Aralık 2022 yazıyor. İlacın köşesindeki kısım kaldırıldığı zaman bunun altındaki kısımda son kullanım tarihi 12 Şubat 2021 olarak yer alıyor. Ne yazık ki tüm devlet hastanelerinde bu ilaç vatandaşlara veriliyor. Bu çok doğru bir tedavi yönetimi değil diye düşünüyorum. Bu bir vahamet” dedi.

Alanya Belediyesi’nin meclis toplantısında görüşülen ve 40 milyon TL kredi kullanılması oy çokluğu ile kabul edilen Kent Meydanı Projesi’ne de değinen Karadağ, “Eğer belediye böylesi bir borç aldıysa öncelikle bunun nereye yatırım yapılacağının bir tatbikat projesi ile birlikte tanıtılması gerekiyor. Yani önce proje yapılmalı. Bu projenin maliyeti çıkarılmalı. Bu maliyet karşılığında da bir borçlanma olmalı” diye konuştu.

Alanya Belediyesi tarafından Cuma Pazarı’nda yapılması düşünülen ‘Alanya Kapalı Otopark, Pazar Alanı ve Sinema ve Dijital Kütüphane Projesi’ni de eleştiren Karadağ, projeyi çok kaba bulduğunu dile getirdi. Karadağ, “Bu proje Alanya’nın siluetine zarar verecek. Uygulanırsa zaten yeşil alanı sıfır olan Alanya’nın ortası betona gömülecek. Projenin bodrumdaki 2 katı kapalı otopark olarak düşünülüyor. Pazar yerinin batısında bulunan otobüs duraklarının altı da kapalı otopark olarak yapılmalı. Önce projeye oradan başlanılmalı. Çünkü faal olan dolmuşların bir süreliğine Cuma Pazarı’ndan hizmet vermesi, dolmuş duraklarının altının otopark olarak yapılması ve bittikten sonra otobüslerin tekrar duraklarına geçmesi ve ardından projenin yapılması şeklinde olmalı diye düşünüyorum. Alanya’yı ilgilendiren bu 2 proje gibi çok ciddi projelerde mutlaka ilçedeki kurumları, halkı alakadar eden oluşumla birlikte bunlara karar verilmeli. Yani Alanya’nın jürisi olmalı. Bu jüri tarafından projedeki tüm bölümler tespit edilmeli. Yoksa bir proje ofisinin yaptığı projelerin Alanya’da ileride ne kadar sorun çıkaracağı bazı yatırımlarda ortaya çıktı. Bu projenin jüri tarafından ve hatta ödüllü bir proje yarışması ile birlikte yapılmasını talep ediyorum” ifadelerini kullandı. Açıklamasının ardından Karadağ, partiye üye olan vatandaşa rozetini taktı. Ardından doğum günü nedeniyle Karadağ için pasta kesildi.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.