DOLAR 32,3784 0.16%
EURO 34,9980 -0.3%
ALTIN 2.324,200,22
BITCOIN 2260128-0,77%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
KARADAĞ’DAN MİLLETVEKİLİ BUDAK’A DESTEK

KARADAĞ’DAN MİLLETVEKİLİ BUDAK’A DESTEK

ABONE OL
14:43 - 12 Ocak 2021 14:43
KARADAĞ’DAN MİLLETVEKİLİ BUDAK’A DESTEK
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

ÖZEL HABER/ YASEMİN KAYA 

CHP Antalya Milletvekili ve Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Çetin Osman Budak ve 21 CHP milletvekili Avrupa Birliği (AB)’nin yeni büyüme stratejisi olarak kabul ettiği ve iklim değişikliğiyle mücadelede ekonomik büyüme perspektifini ortaya koyan ‘Yeşil Mutabakat’ için meclis araştırması istemesinin ardından CHP Alanya Teşkilat Başkanı Coşkun Karadağ, Büyük Alanya’ya özel açıklamalarda bulunarak CHP grubunu tebrik etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ konuya ilişkin yaptığı açıklamada; Biliyorsunuz geçen hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Antalya Milletvekilimiz Çetin Osman Budak özellikle 20 milletvekili arkadaşı ile birlikte bir olay başlattı. Bu olay gerçekten şu anda Günümüzde çok önem arz eden bir olay. Yeşil Mutabakat dediğin zaman ilk önce akla tabi ki yeşillik, kuraklık ve tarım geliyor. Pandemi dönem içerisinde bunlarla ilgili yapılması gereken mücadele akıllara geliyor. İlk önce şunu söylemek lazım gerçekten Türkiye bir tarım ülkesi ve bölgemiz turizm bölgesi ancak tüm ülkemize baktığımız zaman kendi kendine yeten tarım konusundaki ender ülkelerden biri olmasına rağmen ne yazık ki bir takım kötü yönetim dolayısıyla şu an tarımda dışa bağımlı hale geldik. Bunun sebeplerinden başında da vekillerimizin de işaret ettiği gibi Yeşil Mutabakat konusunda çok ciddi adımlar atılmaması gelmektedir. Bugün Türkiye ihracatının yüzde 50’sini Avrupa Birliği’ne yapmakta ve dolayısıyla Avrupa gerçekten bizim için çok daha önemli bir kapı. Avrupa’nın sadece kültürel tarihsel geçmiş ile değil tarım ürünlerinin satışıyla oradan elde edilecek gelir Türkiye için önem arz etmektedir. Bu Yeşil Mutabakatın önündeki en büyük engellerden bir tanesi iklim değişiklikleri. Bugün ülkemizde ve özellikle bölgemiz Alanya kuraklık haritasının içerisine girmiş bulunmaktadır. Bunun sebeplerinden bir tanesi de tabi ki yağışın olmamasıdır. Yağış dışında bir başka etkende yeraltı ve yerüstü su kaynaklarının iyi kullanılmasıdır. Tarım eşittir su demektir” ifadelerini kullandı.

Yağmur yağmamasının ana sebeplerinden birinin de ormanların yok edilmesi olduğuna dikkat çeken Karadağ,” Ormanlarımızın yok edilmesinde ki başka sebeplerden bir tanesi özellikle maden arama konusundaki, maden işletme ruhsatı verilen bir takım işletmelerin sözleşmeleri yerine getirmemesidir. Tabi ki maden alınacak. Ülkemizin yeraltı ve yerüstü kaynakları yüzüne çıkartılacak ancak bu iş bittikten sonra mutlaka bir yeşillendirilme şeklinde geri iadesi söz konusu olmalı. Yine Yeşil Mutabakat’ın en önemli konularından bir tanesi de 2050 yılına kadar karbon salınımlarını sıfıra indirecek bir vizyonu ortaya koymasıdır. Afşin Elbistan Santrali her ne kadar hükümet bir takım tedbirler alsa da ozon tabakasını delen müthiş bir gaz salınımı söz konusu. Bu konu bir türlü gündeme getirilmedi. Bunun gibi yüzlerce, binlerce kontrol altına alınması gereken yerler var. Dolayısıyla ben buradan Türkiye’nin hem siyasi hem de ticari geleceğini yakından ilgilendiren bu konuyu gündeme getiren Çetin Osman Budak ve 20 vekili kutluyor ve başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.