DOLAR 32,4778 -0.2%
EURO 34,9419 0.27%
ALTIN 2.436,090,54
BITCOIN 21088691,31%
Antalya
22°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Kargıcak ve Mahmutlar’daki üretici isyan etti!

Kargıcak ve Mahmutlar’daki üretici isyan etti!

ABONE OL
16:47 - 15 Kasım 2021 16:47
Kargıcak ve Mahmutlar’daki üretici isyan etti!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Mahmutlar ve Kargıcak mahallelerini besleyen boru hattında sık sık patlamaların yaşanması sonucu muz ve avokado bahçelerini su bastı. Sorunun kökten çözülmediğini söyleyen üreticiler ocak ayında getirilen çelik boruların hala döşenmediğini ifade etti.

Mahmutlar ve Kargıcak Mahallesi’nde bir haftada 2 kez sulama borusunun patlaması nedeniyle üreticilerin bahçeleri sular altında kaldı. Yüz binlerce lira zarara uğradıklarını belirten üreticiler sürekli patlayan boruların tamir edilmesini değil, hazır olan boruların değiştirilmesini istedi.

Boruların değişmesi için 2019’da dilekçe verdiklerini ancak hala bir gelişme olmadığını söyleyen Kargıcak Mahallesi Muhtarı Muammer Asiltürk, yaz döneminde 10 kez patlama yaşandığını ifade etti. Asiltürk, “Her seferinde DSİ’yi aradık. Yaz mevsiminin sona ermesinin ardından değiştireceğiz dediler ama borular nereye takıldı biz bilmiyoruz. Her seferinde üretici masraf ediyor, tekrar boru patlıyor. Biz bunu vatandaşa nasıl anlatacağız? Kim bize yardımcı olacak bilmiyoruz. Acil çözüm istiyoruz. Çözüm de boruların değişmesi” dedi.

Bir haftada 2 defa boru patladığını ve bahçeleri su bastığını aktaran üretici Durali Sarı da, “Mağduriyetimiz büyük. Bunun giderilmesini istiyoruz. Borular geldiği halde eski borular değiştirilmedi. Biz boruların tamir edilmesini değil, değiştirilmesini istiyoruz. Getirilen borular ocak ayından bu yana bekliyor. Boruların değiştirilmesi için herhangi bir çalışma yapılmadı” diye konuştu.

Plastik borularda yüksek basınç nedeniyle patlama yaşandığını söyleyen Mustafa Şimşek de, “Mağdurum. Bu bölgede şu ana kadar birçok defa boru patladı. Bunun birinci nedeni borunun plastik olması. İkinci nedeni de basıncın çok yüksek olması. 7 aydır boruların değiştirilmesi gerektiğini söyledik. Borular hazır olmasına rağmen sadece tamir yapıldı. Bir hafta içerisinde 2 defa boru patladı. Benim muz ve avokado bahçem var. Muz bahçeme verdiğim gübreleri su başka bir yere götürdü. Avokado bahçem ise çalı ve molozlarla kaplandı. Zararımız büyük” ifadelerini kullandı.

Yaşanan sorunun sıkıntı birkaç yıldır devam ettiğini dile getiren Mustafa Uçak ise, “Patlaklar ara ara yapılıyor. 2 hafta içerisinde 4 defa boru patladı. Buradaki yetkililer tekrar aynı noktayı tamir edelim diyor. Kalıcı çözüm istiyoruz. Yaz mevsimi bitti. Çelik borular da hazır. Bir an önce mevcut boruları döşeyelim. Başkan ısrarla mevcut patlağı yapalım diyor. 3 gün sonra patlamayacağının garantisini veriyor mu? Vatandaşın burada yüz binlerce TL zararı var. Bunu kim ödeyecek? Sulama birliği başkanı bu işin altına girmiyor. Burada olan vatandaşa oluyor. Biz kalıcı çözüm istiyoruz. Şartlar ne olursa olsun bir an önce çelik boruların döşenmesi lazım. Mevsimsel itibarıyla bu uygun. Bu fırsatı değerlendirmek lazım. Nisan, mayıs ayında yapılmaya başlanırsa daha da sıkıntılı olacak” dedi.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.