DOLAR 32,5169 0.21%
EURO 34,8453 0.34%
ALTIN 2.487,231,03
BITCOIN 1997325-3,18%
Antalya
21°

HAFİF YAĞMUR

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Kaymakam Altun ve Başkan Yılmaz ‘Türkü Şöleni’ne katıldı

Kaymakam Altun ve Başkan Yılmaz ‘Türkü Şöleni’ne katıldı

ABONE OL
11:41 - 29 Kasım 2021 11:41
Kaymakam Altun ve Başkan Yılmaz ‘Türkü Şöleni’ne katıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

HABER: HASAN KAYA / GAZİPAŞA 

Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ve Kaymakam Orhan Altun Gazipaşa Musiki Derneği tarafından Gazipaşa Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Türkü Şöleni’ konserine katıldı.

Gazipaşa Musiki Derneği, geçtiğimiz günlerde Gazipaşa Belediye Kültür Merkezi’nde  ‘Türkü Şöleni’ konseptli bir konser düzenledi. Konsere Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz eşi ile birlikte katıldı. Yoğun bir katılımın olduğu, şarkılar ve türküler eşliğinde gerçekleşen konsere; Kaymakam Orhan Altun, Göktepe Belediye Başkanı Mustafa Doğan, belediye başkan yardımcıları Serkan Özkurt ve Adem Kaya, resmi kurum amirleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri de katıldı.

Konserin açılış konuşmasını yapan Gazipaşa Musiki Derneği Başkanı İsmet Özalp şunları söyledi. “Musiki Derneği 2006 yılında kurulmuş olup, çocukların ve gençlerin boş vakitlerini değerlendirdikleri, sosyal sorumluluk projesi kapsamında müzik şemsiyesi altında toplamak, geleceği için aydın, kararlı ve daha etkili bireyler yetiştirmek maksadıyla, Türk müziğini yediden yetmişe herkese sevdirmek amaçlı kurulmuştur. Her ne kadar geçen yıl küresel boyuttaki pandemiye takılsak da o günden bu yana değişik etkinlikler sunmaktayız. İlçemizdeki bütün dernek, sendika ve sivil toplum örgütü gibi kuruluşların gerektiğinde İdari amirlerle, toplumun sosyo-ekonomik yapısının yanında kültürünün de gelişmesinde destekleyici olmaları, en büyük arzumuzdur. Sevgili konuklar, bu gibi mesleki yönden çığır açacak derneklerimizin elinden tutarak yardımcı olmak, bir sorumluluk temsil etmektedir. Genç, çocuk, yaşlı demeden ve müzikle ilgilenmek, kültürümüzü yaymak, yaşatmak isteyen herkesi derneğimize bekliyoruz” diye konuştu.

Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ise yaptığı açıklamada, “Şahsen bu akşam çok mutlu ve memnun oldum. Neden diye soracak olursanız, böylesine güzel bir koronun karşısında keyifle müzik ziyafeti çektim. Umarım sizler de çok keyif almışsınızdır. Derneğimizin koro üyelerine ve ayrıca Koro Şefi Naile Hanım’ a çok teşekkür ediyorum. Naile Hanım’a ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum, çünkü bu akşam bize harika şarkıların yanında benim en sevdiğim türkü olan, ‘Çekemedim akça kızın göçünü’ türküsünü de seslendirdi. Uzun bir süre memleketinden ayrı olarak yaşamış biri olarak, bu şarkının yeri benim için çok değerli. Gurbette yaşayan hemşerilerim beni anlarlar. Bende hep bir memleket özlemi vardı. O yüzden bu türküyü her dinlediğimde, geçmişte yaşadığım özlem canlanır gözlerimde ve mutlu olurum. Şu anda bu türküyü sizlerle beraber dinliyor olmaktan da çok memnunum. Çok teşekkür ediyorum” sözlerinin ardından Koro Şefi Naile Bozdağ’a gül fidanı armağan etti. Ayrıca korodaki tüm sanatçılara da Belediye Üretim Tesisi’nde yetişen fidanlardan hediye edildi.

Musiki Derneği Koro Şefi Naile Bozdağ, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ a teşekkürlerini sunarak çok mutlu olduğunu ifade etti. Naile Bozdağ, ‘’Ben yapay çiçekleri hiç sevmiyorum, bu gül fidanını görünce çok mutlu oldum. Özellikle seralardan gelen çiçekleri kabul ediyorum. Böylelikle evimin bahçesine dikerek, sürekli o çiçeği görebiliyorum. Bu ince davranışından dolayı Başkanımız Mehmet Ali Bey’e çok teşekkür ediyorum dedi. Gazipaşa Musiki Derneği’nin düzenlemiş olduğu Türk Halk Müziği Konseri, sazlar eşliğinde solo ve koro yorumlarıyla, birbirinden güzel türkülerin okunmasının ardından alkışlarla sona erdi.

 

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.