DOLAR 32,5698 0.16%
EURO 34,7589 0.26%
ALTIN 2.409,93-0,93
BITCOIN 2163797-0,04%
Antalya
19°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
KAYMAKAM HARPUTLU’DAN YURT SKANDALI AÇIKLAMASI

KAYMAKAM HARPUTLU’DAN YURT SKANDALI AÇIKLAMASI

ABONE OL
15:30 - 7 Nisan 2020 15:30
KAYMAKAM HARPUTLU’DAN YURT SKANDALI AÇIKLAMASI
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya’da Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ve Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi’nde (AHEP) eğitim gören öğrencilerin konaklaması için geçtiğimiz yıllarda Alanya Turistik İşletmeciler Derneği, Alanya Belediyesi ve üniversite yöneticileri, Alanya’daki otel ve apart otellerin de öğrenci yurdu olarak kullanılması amacıyla düğmeye basmıştı.

Ancak zaman zaman öğrencilere “Mayıs’ın sonunda turistler gelecek, odaları boşaltın” dedikleri ileri sürülen otelcilerle öğrenciler arasında arbede yaşandığı, bazı vakaların mahkemelik olduğu ortaya çıkmıştı. Yaşanan son olay “Bu kadarına pes” dedirtti. Alanya’da bir apart otel işletmecisinin öğrenci kızların odasına izinsiz şekilde girip bağırıp çağırması sosyal medyaya düştü.

Instagram’da “alküitirafet” adlı hesapta dün gece yayınlanan şok görüntülerde, kız öğrencilerin odasına giren otel işletmecisinin, odasına sırf sınıf arkadaşı kız öğrenciyi aldı diye bir kız öğrenciyi azarladığı, zaman zaman bağırıp çağırdığı görüldü. Kız öğrencilerin “Üzerimiz müsait değil, neden odaya bu şekilde giriyorsunuz?” sözlerine, “Üzeriniz müsait olmayabilir, burası benim tapulu malım. Benim tapulu malım olan odamda istediğimi yaparım. Kanun, yönetmelik gereği odaya istediğim gibi girerim. Burası benim odam. Ben girerim, ben girerim. Hadi ne lan. Hayırdır. Hadi olan ne? İşine gelmeyen defolup gider” diye yanıt veren otel işletmecisi büyük tepki çekti.

Öğrenciler bu durumu Instagram’daki ALKÜ İtiraf Et “alküitirafet” adlı hesapta Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Antalya Valisi Münir Karaloğlu‘nu etiketleyerek paylaşırken, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, konudan sosyal medya aracılığı ile haberdar olduğunu söyleyerek, “Kıymetli ALKÜ öğrencileri. Bugün sosyal medyadan öğrendiğimiz Alanya’da bulunan bir apart otelde kız öğrencilerimize yapılan muamele karşısında müteessir oldum. Konuyla ilgili emniyet birimleri bilgilendirilmiş olup, tahkikat başlatılmıştır. Bilgilerinize” dedi.

Büyük Alanya’ya konuşan ALTİD Başkanı Burhan Sili konuyla ilgileneceğini ve kamuoyuna bir açıklama yapılacağını aktardı.

Alanya’daki kız öğrenci yurdu olarak kullanılan Tosmur’daki apart otelde yaşanan skandal görüntülere Büyük Alanya’nın (www.buyukalanya.com) konuyu gündeme getirmesinin ardından Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu el koydu. Kaymakam Harputlu, “İlgili şahısların ifadeleri alınıyor, konu yakın takibimizde” dedi.

Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, yaptığı açıklamada şunları söyledi: Alanya’da bahse konu öğrenci yurdu ile ilgili yapılan incelemede, olayın 8 Mart tarihinde Tosmur Mahallesi’nde faaliyet gösteren S.B. adlı yurtta meydana geldiği, yurtta konaklayan S.A., K.D. ve İ.B. isimli kız öğrencilerin yurt görevlisi O.A. ve yurt sahibi İ.A. ile aralarında tartışma yaşandığı, daha sonra Cumhuriyet Polis Merkezi Amirliği’ne gidip birbirlerinden davacı ve şikayetçi olmak istediklerini, ancak daha sonra kendi aralarında konuşarak birbirlerini yanlış anladıklarını, birbirlerinden davacı ve şikayetçi olmadıklarına dair tutanak tanzim edildiği, yurdun halen korona virüs tedbirleri çerçevesinde kapalı olduğu, öğrenci bulunmadığı anlaşılmıştır.”

Öte yandan, Tosmur’daki apart yurt olayına Alanya Belediyesi müdahale etti. Alanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, öğrencilerin odasına zorla girerek onlara hakaret ettiği iddia edilen yurtta kontrollerde bulundu. Yurda nasıl bir ceza verileceğine ise Encümen’de karar verilecek. Kapalı olduğu anlaşılan apart otelde öğrenci olmadığı görüldü. Ekipler tesisin evraklarını inceledi. Görüntülere yansıyan olayla ilgili daha önce öğrenciler ve apart sahibinin karakolluk olduğu da ortaya çıktı. Otel sahibinin, otelde hayvan besledikleri, dışarıdan ziyaretçi kabul ettikleri iddiasıyla öğrencilerin odasına girmesinden sonra çıkan tartışmanın otelde bittiği, öğrencilerin önce şikayetçi olup sonra Cumhuriyet Karakolu’nda karşılıklı uzlaşma tutanağı imzaladıkları öğrenildi.

İşte o şok görüntüler…

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.