DOLAR 32,5895 0.35%
EURO 34,8642 0.35%
ALTIN 2.494,920,44
BITCOIN 21166893,46%
Antalya
21°

PARÇALI AZ BULUTLU

19:51

AKŞAM'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Kaymakam Öztürk ihraç edildi

Kaymakam Öztürk ihraç edildi

ABONE OL
11:17 - 2 Ağustos 2022 11:17
Kaymakam Öztürk ihraç edildi
1

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

HABER: HASAN KAYA / GAZİPAŞA

İçişleri Bakanlığı’nın FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında, açığa alınan Kaymakam Cemil Öztürk ile 4 polis meslekten ihraç edildi

Fetullahçı Terör Örgütü’nün mülki idare yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 2020 yılının Eylül ayında açığa alınan eski Gazipaşa Kaymakamı Cemil Öztürk ile birlikte 4 polis memuru meslekten ihraç edildi. 2019 yılının Ağustos ayında İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan kararnameyle Gazipaşa’ya atanan Cemil Öztürk, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda görevine başlamıştı. Yaklaşık 2 yıl önce başlatılan soruşturma nedeniyle görevden alınan Kaymakam Cemil Öztürk, yaklaşık bir yıl önce Antalya Valiliği Hukuk Müşavirliği’ne atanmıştı. Yaklaşık iki yıl önce FETÖ’nün mülki idare yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı. Soruşturma kapsamında Kaymakam Cemil Öztürk ile birlikte 3’ü İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde, biri de Havalimanında görev yapan 4 polis memuru da meslekten ihraç edildi. İhraç edilenler arasında Kaymakam Cemil Öztürk’ün koruma polisinin de olduğu öğrenildi. Açığa alındıktan sonra Gazipaşa’da onlarca dönüm bahçe ve arazi aldığı söylenen Kaymakam Öztürk, vatandaşlar tarafından sıkça eleştiriliyordu.
Soruşturma kapsamında görevden alınan Cemil Öztürk’ün bilgileri ve fotoğrafının yer aldığı bölüm kaymakamlığın resmi sitesinden kaldırıldı.

66 MÜLKİYELİ İHRAÇ EDİLDİ

FETÖ’nün mülki idare yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında açığa alınan 72 Mülkiyeliden 66’sı ihraç edildi, 6’sı ise göreve iade oldu. Meslekten ihraç edilen Mülkiyeliler arasında kaymakam ve vali yardımcıları da bulunuyor. FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün mülki idare yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında örgüt üyeliği şüphesiyle İçişleri Bakanlığı talimatıyla vali yardımcıları ve kaymakamlar açığa alınmıştı. Yürütülen soruşturmanın tamamlanmasıyla FETÖ/PDY terör örgütü ile irtibat ve iltisakı olduğu belirlenen 66 Mülkiyelinin meslekten ihraç edilmesine karar verilirken, 6 Mülkiyeli ise göreve iade oldu. İhraç edilen mülkiyeliler arasında kaymakam ve vali yardımcılarının da bulunduğu öğrenildi. Açığa alınan mülkiyelilerden bir kısmı hukuk müşaviri olarak görev yapıyordu.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.