DOLAR 32,3706 0.15%
EURO 34,9757 -0.3%
ALTIN 2.324,490,23
BITCOIN 22804791,40%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
KENYA’NIN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ’NDEN ALANYA HEP’E ZİYARET

KENYA’NIN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ’NDEN ALANYA HEP’E ZİYARET

ABONE OL
13:00 - 31 Mayıs 2021 13:00
KENYA’NIN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ’NDEN ALANYA HEP’E ZİYARET
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Kenya Ankara Büyükelçisi Johnson Mogoa Kimani Ondieki ve Elçilik Müsteşarı Timothy Krop, Alanya HEP Üniversitesi’ni ziyaret etti. Karşılıklı görüş alışverişinin yapıldığı toplantıda; ortak çalışmalar ve eğitim işbirlikleri yapılması konusunda görüş birliğine varıldı.

“BÜYÜKELÇİ, TROPİK İKLİM VE ZİRAİ ÜRÜNLERİNİ ANLATTI”

Alanya HEP Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Ekrem Özkul, büyükelçi ile gerçekleştirdikleri toplantının çok verimli geçtiğini söyledi. Alanya ve yakın çevresinin, tropik iklim ve zirai ürünler yönünden Kenya ile benzerliği üzerinde konuştuklarını aktaran Prof. Dr. Özkul, “‘’İlk defa tanıştığımız sayın büyükelçi ile çok verimli ve keyifli bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantıda, Alanya ve yakın çevresinin, tropik iklim ve zirai ürünler yönünden Kenya ile benzerliğinden bahsetti. Bu yönüyle Sn. Büyükelçi Alanya’yı çok sevmiş. Yaptıkları büyük ölçekte çiçek üretimini ve ihracatını anlattı. Özellikle, örneğin ananas, çay, kahve, muz gibi zirai ürünlerin işlenerek yani, katma değeri yükseltilerek Avrupa ve Amerika’ya ihraç edildiğinden söz etti. Ülkelerinin deniz ve kıyı kaynaklarını, turizm potansiyelini, safari turlarını, geleneksel Afrika davulunu eşliğindeki Afrika danslarını anlattı.” dedi.

“ORTAK ÇALIŞMALAR, EĞİTİM İŞBİRLİĞİ KONUŞULDU”

Gerçekleşen ziyarette eğitim işbirliği ve ortak çalışmalar konusunda görüş alışverişinde bulunulduğunu söyleyen Prof. Dr. Özkul, “Özellikle eğitim anlamında ortak çalışmaları konuştuk ve tartıştık. Üniversitemizin Kenya’dan gelecek öğrencilere sunabileceği imkânları anlattık, Kenya’daki yüksek öğretim kurumları ile işbirliği yapma konusundaki dileğimizi ilettik. Bu vesileyle de Swahili dilinin Kenya’yla birlikte Afrika’da çok yaygın kullanılan bir dil olduğunu öğrendik. Karşılıklı olarak dillerimizin öğretilmesi konusunda işbirliği yapma konusunu özellikle ele almayı kararlaştırdık. Ayrıca iklim benzerliğimiz nedeniyle de zirai ürünler ve işlenmesi konusunda ortak çalışmalar yapma konusunu araştıracağız.” İfadelerini kullandı.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.