DOLAR 32,3434 0.24%
EURO 35,1092 -0.15%
ALTIN 2.307,671,33
BITCOIN 22884013,40%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Kırgızistan’da Alanya Üniversitesi’ne yoğun ilgi

Kırgızistan’da Alanya Üniversitesi’ne yoğun ilgi

ABONE OL
11:04 - 4 Mayıs 2023 11:04
Kırgızistan’da Alanya Üniversitesi’ne yoğun ilgi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Türkiye Maarif Vakfı bünyesindeki Maarif Ajansı tarafından, Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te düzenlenen Türk Üniversiteleri Eğitim Fuarı’nda, Alanya Üniversitesi’ne Kırgız öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Bu yıl ikincisi düzenlenen fuara, Alanya Üniversitesi ilk kez katılım gösterdi. Alanya Üniversitesi Uluslararası Öğrenci İlişkiler Ofisi Birim Sorumlusu Christine Farami ve Halkla İlişkiler Birim Sorumlusu Meryem Yapku, Kırgızistanlı gençlere üniversitenin akademik programları ve Alanya’da öğrenci olmanın avantajları konusunda bilgiler aktardı.

ÖĞRENCİLERDEN YOĞUN İLGİ

Bişkek’te bir gün süren eğitim fuarında; üniversitenin stant görevlileri Türkiye’nin de tanıtımı yaptı, Alanya’nın eğitim, turizm ve iş olanakları hakkında öğrencilerin sorularını cevaplandırdı. Uluslararası Öğrenci İlişkiler Ofisi Birim Sorumlusu Christine Farami, fuarı ziyaret eden gençlerin üniversitenin tüm bölümleriyle yakından ilgilendiğini söyledi. Farami; “Fuarı ziyaret eden Kırgızistanlı öğrencilerin yoğun ilgisi ile karşılaştık. Üniversitemizin akademik programları hakkında bilgiler alan birçok öğrenci, Üniversiteyi Alanya’da okumak istediklerini bizlere söylediler. Üniversitemizin misyonu ve vizyonu hakkında bir sunumlar yaptık, öğrencilerin kent ve eğitim hayatı hakkında merak ettiği sorulara cevaplar verdik. Üniversitemizin farklı dillerde hazırladığı eğitim broşürlerini, fuar ziyaretçilerine dağıttık. Bizim için çok verimli bir fuar oldu. Fuarda üniversite hayatına devam eden öğrencilerin eğitim ve kariyer hedeflerine ışık olmaya çalıştık” diye konuştu.

EĞİTİM FUARLARI ÇOK ÖNEMLİ

Alanya Üniversitesi Halkla İlişkiler Birim Sorumlusu Meryem Yapku, uluslararası eğitim fuarlarına çok önem verdiklerini söyledi. Öğrenci, veli ve eğitimcilerin bir araya gelerek, kariyer olanakları hakkında detaylı ve doğru bilgi sahibi olabildiklerini dile getiren Yapku; “Eğitim fuarları, öğrencilerin ve velilerin doğrudan eğitim kurumlarıyla birebir iletişim kurmalarına ve sorular sormalarına olanak tanıyor. Bu sayede, öğrenciler ve veliler, eğitim kurumlarındaki eğitim programları, burs imkanları, kabul kriterleri ve diğer konular hakkında daha fazla bilgi edinebiliyor, eğitim kurumlarındaki öğrencilerle ve öğretmenlerle tanışma fırsatı da bulabiliyorlar. Kırgızistan’da çok verimli olduğunu düşündüğümüz bir fuarın parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz. Fuar ziyaretçilerinin büyük çoğunluğunun Alanya’yı çok sevdiğini ve merak etiğini öğrenmemiz bizleri ayrıca çok mutlu etti” ifadelerini kullandı.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.