DOLAR 32,3719 0.16%
EURO 34,9716 -0.32%
ALTIN 2.324,300,22
BITCOIN 22750060,54%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
KIZ ÖĞRENCİLERİN ODASINA DALIP…

KIZ ÖĞRENCİLERİN ODASINA DALIP…

ABONE OL
09:46 - 7 Nisan 2020 09:46
KIZ ÖĞRENCİLERİN ODASINA DALIP…
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya’da Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ve Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi’nde (AHEP) eğitim gören öğrencilerin konaklaması için geçtiğimiz yıllarda Alanya Turistik İşletmeciler Derneği, Alanya Belediyesi ve üniversite yöneticileri, Alanya’daki otel ve apart otellerin de öğrenci yurdu olarak kullanılması amacıyla düğmeye basmıştı.

Ancak zaman zaman öğrencilere “Mayıs’ın sonunda turistler gelecek, odaları boşaltın” dedikleri ileri sürülen otelcilerle öğrenciler arasında arbede yaşandığı, bazı vakaların mahkemelik olduğu ortaya çıkmıştı. Yaşanan son olay “Bu kadarına pes” dedirtti. Alanya’da bir apart otel işletmecisinin öğrenci kızların odasına izinsiz şekilde girip bağırıp çağırması sosyal medyaya düştü.

Instagram’da “alküitirafet” adlı hesapta dün gece yayınlanan şok görüntülerde, kız öğrencilerin odasına giren otel işletmecisinin, odasına sırf sınıf arkadaşı kız öğrenciyi aldı diye bir kız öğrenciyi azarladığı, zaman zaman bağırıp çağırdığı görüldü. Kız öğrencilerin “Üzerimiz müsait değil, neden odaya bu şekilde giriyorsunuz?” sözlerine, “Üzeriniz müsait olmayabilir, burası benim tapulu malım. Benim tapulu malım olan odamda istediğimi yaparım. Kanun, yönetmelik gereği odaya istediğim gibi girerim. Burası benim odam. Ben girerim, ben girerim. Hadi ne lan. Hayırdır. Hadi olan ne? İşine gelmeyen defolup gider” diye yanıt veren otel işletmecisi büyük tepki çekti.

Öğrenciler bu durumu Instagram’daki ALKÜ İtiraf Et “alküitirafet” adlı hesapta Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Antalya Valisi Münir Karaloğlu‘nu etiketleyerek paylaşırken, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan ile AHEP Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durdu Öner’in nasıl tepki verecekleri merak konusu oldu.

Büyük Alanya’ya konuşan ALTİD Başkanı Burhan Sili ise konuyla ilgileneceğini ve kamuoyuna bir açıklama yapılacağını aktardı.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.