DOLAR 32,3305 0.24%
EURO 35,0980 -0.09%
ALTIN 2.295,300,80
BITCOIN 22763680,69%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Konaklı Seyir Terası kaderine terk edildi I KİME İHALE EDİLDİ?

Konaklı Seyir Terası kaderine terk edildi I KİME İHALE EDİLDİ?

ABONE OL
13:11 - 7 Haziran 2023 13:11
Konaklı Seyir Terası kaderine terk edildi I KİME İHALE EDİLDİ?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya’nın Konaklı Mahallesi’nde, yaklaşık 15 yıl önce milyarlarca lira yatırımla hayata geçirilen, her yıl binlerce yerli ve yabancıyı misafir eden Konaklı Seyir Terası, 2014 yılından beri adeta kaderine terk edildi.

Büyükşehir Yasası’nın yürürlüğe girdiği 2014’te Alanya Belediyesi’ne geçen, mevcut Başkan Adem Murat Yücel ve ekibi tarafından tıpkı Sapadere Kanyonu işletmesi gibi bir türlü iyi bir işletmeciye verilemeyen Konaklı Seyir Terası, C Tipi Mesire Alanı, yani kamuya ait piknik alanı olarak geçiyor ancak yıllardır bilinmeyen bir sebeple işletilmiyor.

SEYİR TERASI’NDA İN CİN TOP OYNUYOR

Adeta “kimse gelip gitmesin, başımız ağrımasın” der gibi, Alanya Belediyesi’nin ihalesini verdiği işletmeci, ne tesisi işler hale getiriyor, ne de başkasına devrediyor.

Uhdesi Konaklı Belediyesi’ndeyken restoranı ve büfesi olan, Alanya’nın yanı sıra bölge halkının en çok rağbet gösterdiği mekanların başında gelen Konaklı Seyir Terası’nda şimdi restoran ile büfenin yerinde adeta yeller esiyor.

Camları ve duvarları kırılan, alkoliklerin veya evsizlerin yuvası haline gelen, adeta adının ve yerinin unutulması için çaba gösterilen Konaklı Seyir Terası’nın kime hangi şartlarda verildiği ise Alanya Belediyesi tarafından açıklanmıyor.

BU TESİS KİME NE KARŞILIĞI VERİLDİ?

Adeta devlet sırrı gibi korunan bu bilgiler esrarengizliğini korurken, bölge halkı, başta Alanya Kaymakamlığı olmak üzere, kendi döneminde milyarlarca lira harcanarak yapılan, kamunun kaynaklarıyla hayata geçirilen Konaklı Seyir Terası’nın bu durumuna göz yuman Alanya Belediyesi’ne çağrıda bulunarak, “Burayı artık kamuya açın” dedi.

Öte yandan bu tesisin bir şirkete veya şahsa ihale edilmesine rağmen temizlik işlerini halen Alanya Belediyesi’nin yaptığı iddia edildi. Alanya Belediyesi’nden bir görevlinin her gün bölgeye giderek mıntıka temizliği yaptığını söyleyen vatandaşlar, “Madem burası bir kişiye veya şirkete ihale edildi, o zaman neden halen belediyenin elamanları temizliğini yapıyor. Belediye o halde her kiraladığı dükkanın veya başka tesislerin de temizliğini yaptırsın” dediler.

İşte, kamu kaynaklarıyla yapılan ancak adeta kaderine terk edilen Konaklı Seyir Terası’nın son durumu…

    Özkaya Sigorta

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.