DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2076548-1,31%
Antalya
18°

HAFİF YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
‘KREDİ KULLANIRKEN BANKAYA DEĞİL KOOPERATİFE GELİN’

‘KREDİ KULLANIRKEN BANKAYA DEĞİL KOOPERATİFE GELİN’

ABONE OL
08:49 - 25 Mart 2021 08:49
‘KREDİ KULLANIRKEN BANKAYA DEĞİL KOOPERATİFE GELİN’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Merkez Bankası’nın sıkılaştırma politikaları kapsamında uygulamaya aldığı faiz artışının bazı riskleri de beraberinde getirdiğini vurgulayan Bakkallar Odası Başkanı Velittin Yenialp faizlerin bir an önce aşağıya çekilmesi gerektiğini vurguladı.

Alanya Alaaddin Keykubat Esnaf ve Kefalet Kooperatifi ve Bakkallar Odası Başkanı Velittin Yenialp,Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından açıklanan yüzde 19’luk faiz artışı sonrası açıklamalarda bulundu. Yüzde 19 faizin fahiş bir fiyat olduğuna dikkati çeken Yenialp, yüzde 8 buçuktan düşük faizli kredi veren Esnaf ve Kefalet Kooperatifleri’nden kredilerini çekmeleri için esnafa çağrıda bulundu. Yenialp, “Merkez Bankası daha önce faizi yüzde 17,23 olarak açıklamıştı. Ama geçtiğimiz hafta içerisinde bu faiz oranı Merkez Bankası tarafından yüzde 19’a çıkarıldı. Esnaf arkadaşlarımız da bankalara gittikleri zaman, yüzde 23 faizin altında paraya ulaşamıyor” diye konuştu.

Kredi ödemelerinde geri dönüşlerde sıkıntı yaşandığını dile getiren Yenialp, kendi esnaflarından da örnek vererek, “Zaten kazanç yok, zaten yüzde 23 gibi bir kazanç söz konusu değil. Mesela bakkallar en çok sigara ve alkol satar. Bunlardan kazancımız sadece yüzde 4. Dolayısıyla faizlerin yüksek olması hem mal almamızı önlüyor, hem de paraya ulaştıktan sonra geri dönüşlerde sıkıntı yaşıyoruz. Bu nedenle Merkez Bankası’nın faizleri bir an önce aşağı çekmesi gerekli. Esnaf da mal alırken ve satarken istikrarlı bir şekilde fiyatlarını koruyabilmeli. Esnafa sesleniyorum. Lütfen bankaları değil esnaf kefalet kredi kooperatiflerini tercih edin. Çünkü bizdeki faiz oranı şu anda yüzde 8 buçuk seviyesinde” dedi.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.