DOLAR 32,3458 0.26%
EURO 35,1131 -0.06%
ALTIN 2.303,021,14
BITCOIN 22930743,55%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Kurban pazarında vatandaşa dolandırıcılık uyarısı

Kurban pazarında vatandaşa dolandırıcılık uyarısı

ABONE OL
11:40 - 8 Temmuz 2022 11:40
Kurban pazarında vatandaşa dolandırıcılık uyarısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Antalya’da polis ekipleri, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle yoğunluğun oluştuğu kurban pazarlarında vatandaşları dolandırıcılık konularında uyardı.
Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle Antalya’da kurulan kurban alım satım yerlerinde geçmiş yıllarda vatandaşların mağdur duruma düşmesine sebep olan olayların işleniş yöntemleri göz önüne alınarak, vatandaşların Kurban Bayramı’nı daha huzurlu bir ortamda geçirmesi için bilgilendirme faaliyeti yapıldı.
Faaliyetler, Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği görevlilerince Antalya Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeler ile irtibata geçilerek, belediyelerin zabıta müdürlükleri ile koordineli bir şekilde yapıldı. Kurbanlık hayvan alım satımı için onay verilen Muratpaşa’da Ermenek Mahallesi, Kepez’de Varsak Menderes Mahallesi ve Fevzi Çakmak Mahallesi, Konyaaltı’nda Çakırlar Yolu, Aksu’da Pınarlı Mahallesi Eski Çarşamba Pazar yerinde bulunan hayvan pazar alanlarında vatandaşlar uyarıldı.
Yapılan bilgilendirme faaliyetinde vatandaşlar, öncelikli olarak pandemi süreci ile ilgili maske takmaları ve sosyal mesafe kurallarına uymaları, parada, çek ve senette sahtecilik konularına dikkat etmeleri, özellikle de döviz ile yapılan alışverişlerde sahteciliğe ve döviz kurlarına dikkat etmeleri, alışverişleri genelde nakit olarak yapmaları, çek ve senetlerin karşılıksız çıkma ihtimalinin olduğu, hırsızlık ve yankesicilik, paralarını güvenli yerde taşımaları, alışveriş esnasında paranın tırnakçılık yöntemi ile çalınabileceği hususlarında uyarıldı. Ayrıca detaylı bilgilendirme broşürleri de dağıtıldı.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.