DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20871622,93%
Antalya
18°

HAFİF YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
LAKADAMYALI 2020 FAALİYETLERİNİ DEĞERLENDİRDİ

LAKADAMYALI 2020 FAALİYETLERİNİ DEĞERLENDİRDİ

ABONE OL
09:39 - 28 Ocak 2021 09:39
LAKADAMYALI 2020 FAALİYETLERİNİ DEĞERLENDİRDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

2020 Yılı Faaliyet Raporu sunumu gerçekleştiren Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Lakadamyalı, Covid-19 ile mücadelede Alanya’nın normalleşme sürecinin başladığı haziran ayları seviyelerine geldiğini söyledi. Kasım – aralık ayında getirilen kısıtlamalarla şuanda vaka oranının ilçede yüzde 8 seviyelerinde olduğunu belirten Lakadamyalı, aşı olmadan kimsenin kendisini güvende hissetmemesi gerektiğini vurguladı.

Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı, 2020 Yılı Faaliyet Raporu hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Hastanenin konferans salonunda korona virüs tedbirlerine uygun olarak gerçekleştirilen basın toplantısında Lakadamyalı, hastanenin geçen yıl yapmış olduğu hizmetlere dair konuşmasının yanında Covid-19 ile mücadele adına yapılan çalışmaları da aktardı.

Hastanede sadece sağlık hizmeti değil, eğitim hizmetinin de verildiğini kaydeden Başhekim Lakadamyalı, 11 profesör, 14 doçent, 28 doktor öğretim görevlisi ve toplam 1337 personel ile Antalya’nın doğusunda en büyük kadroya sahip hastane olarak hizmet verdiklerini belirtti. 2020 yılı içinde yeni açılan üniteleri de aktaran Lakadamyalı, pandemi öncesi kapasiteyi maksimum seviyeye yükseltebilmek için kurumun 7. katını da aktif hale getirerek yatak kapasitesini artırdıklarını ifade etti. Alanya’da 14 Mart’ta ilk korona virüs vakasının görülmesiyle çoğu ilde yokken PCR laboratuvarını 6 Nisan günü açtıklarını vurgulayan Lakadamyalı, şuana kadar 60 binin üzerinde test hizmeti verildiğini söyledi. PCR laboratuvarının yanı sıra Covid-19 polikliniği, yurtdışı Covid-19 test alanı, Covid-19 servisi ve Covid-19 yoğun bakımının hizmet verdiğini belirten Başhekim şunları söyledi:  “Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 ile mücadelede üzerimize düşeni özveriyle halk sağlığımız için gerçekleştirdik. Ergonomik düzeni; diğer birimlerden izole olarak ve özel ekipman teminleriyle yönettik. Covid testi sonuçlarının analiz edilebilmesi için eksik olan tıbbi cihazların temini sağladık.  Birçok ilden önce ve ilk kez bir ilçede Covid-19 test laboratuvarını kurduk. Pandemi sürecinde tüm aktif servislerin çalışma sistemlerinde düzenlemeler yapıldı. Covid servisinde personellere çalışma düzenlerine standartlar getirildi. Yatak kapasitemizi en verimli ve en kapsamlı biçimde kriz yönetimine uygun bir şekilde kullanıma sunduk. Temizlik titizlikle uygulandı.”

Alanya’da Covid-19 rakamları üzerine bir soruyu da yanıtlayan Lakadamyalı, “Sayı bizim işimiz değil. Normalleşme sürecinin başına yani haziran başına döndük. Pozitif vaka oranı açısından bizim hastanemizde dönem dönem yüzde 10’lar seviyesinde seyrederken kasım – aralık ayında bu oran 50’lere kadar çıktı. Şuanda bu oran 8-10 civarında. Yani normalleşme sürecine geri dönmüş durumdayız. Ancak bu bizde bir rehavete yol açmasın. Bir takım tedbirleri ve aşılama işlemini yapmadan kendimizi güvende hissedemeyiz. Avrupa’da 3. dalgayı yaşıyorlar. Biz daha 1 dalga atlattık. Çok hızlı bir şekilde mutasyona uğradı virüs ve bulaş oranı da çok yükseldiği için İngiltere, İspanya, İtalya ve Almanya’da ciddi sorunlar var. Biz bu tedbirlere sıkı bir şekilde devam edersek aşılamaya kadar kendimizi güvende hissedemeyiz. Aşımızı olmamız lazım.”

Aşılamada oluşturulan sıralama ile toplum bazında daha geniş bir şekilde yapılmaya başlanacağını belirten Lakadamyalı, “Hastanemizde 20 tane aşı odası oluşturduk. Şuanda günde 1500 civarı aşı yapabilecek kapasitedeyiz. Ancak çok geniş bir aşılama yapılacak olursa bu sayıyı artırabiliriz. 08.00-24.00 saatleri arasında hastanemizdeki aşı odasında aşılama yapıyoruz.  Kısıtlamaların sonuçlarını hızlı bir şekilde gördük  Lakadamyalı, korona virüs salgınının yeniden artış göstermesiyle getirilen kısıtlamaların salgının seyrini nasıl etkilediğini de şöyle anlattı: “Alanya’da kasım – aralık ayı itibariyle başlayan kısıtlamaların etkisini çok hızlı bir şekilde yaklaşık iki haftada olumlu olarak gördük. Polikliniğe başvuran vaka sayısında, yatan hasta sayısında, yoğun bakım ve servis yoğunluk oranında çok ciddi bir şekilde düşüş sağlandı”   Mücadelenin yüzde 90’ı hastanemizde  PCR test laboratuvarında 60 binin üzerinde, Covid-19 polikliniğinde 45 bin, yurtdışı Covid test alanına da 15 bine yakın vatandaşa hizmet verildiğini aktaran Lakadamyalı, özel hastanelerin de devreye girmesiyle önce 7-24 yaptıkları hizmeti mesai saatlerine döndürdüklerini belirtti. Lakadamyalı, “Alanya’daki Covid-19 ile mücadelede yüzde 90’ın üzerinde hastanemizde geçmiştir” dedi.  Sağlık çalışanlarının taleplerine destek Sağlık çalışanlarının talepleri noktasında konuşan Başhekim Lakadamyalı, “Covid-19’a karşı savaşın en önünde tartışmasız sağlık çalışanları yer aldı. Özverili bir şekilde çalıştılar. Her yerde bu insanlar hem normal sağlık hizmeti yürütülürken hem de olağanüstü pandemi koşullarında gelişen her türlü duruma hızlı bir şekilde adaptasyon ve hizmet üretme noktasında büyük inisiyatif aldılar. Hakları ödenemez. Özlük anlamında, emeklilik anlamında destek olunmasını isterim.” dedi.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.