DOLAR 32,3344 0.25%
EURO 35,0517 -0.24%
ALTIN 2.284,010,29
BITCOIN 22801091,00%
Antalya
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Lakadamyalı’dan aşı randevularında tarih ve saat uyarısı!

Lakadamyalı’dan aşı randevularında tarih ve saat uyarısı!

ABONE OL
16:21 - 13 Eylül 2021 16:21
Lakadamyalı’dan aşı randevularında tarih ve saat uyarısı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi (AEAH) Başhekimi Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı, koronavirüs nedeniyle yoğun bakım ve servislerde yatan hastaların çoğunluğunun aşısız olduğunu açıkladı. Toplumsal bağışıklık için herkesi aşı olmaya davet eden Prof. Dr. Lakadamyalı,”Hastane bünyesinde 233 bin 48 kişiye aşı yaptık. Pandemiyi kontrol altına almak istiyorsak aşı olmalıyız. Bu virüsü ancak hep birlikte yenebiliriz” dedi.

Koronavirüse karşı aşı olmanın önemine vurgu yapan Başhekim Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı,” Türkiye genelinde görülen varyantlı virüsün yayılımı ve tutulumu çok hızlı olmaktadır. Akciğere çok hızlı inen ve insan vücudunda tahribata neden olan koronavirüs en çok aşısızları etkiliyor. Yoğun bakım ve servislerde COVİD nedeniyle yatan hastaların çoğunluğunu aşısız olan hastalarımız oluşturuyor. İlaç kullanımını ve aşıyı reddeden hastalarımız daha sonra pişmanlıklarını bizlerle paylaşmaktadır. Aşının olumlu etkilerini de yine yoğun bakımlara yatış oranında ve hasta sayısında görüyoruz. Aşı olan hastalarımızda yoğun bakıma yatış oranı çok düşük. Aşı olmaktan korkmayalım. Gelin toplumsal bağışıklık için, geleceğiniz ve sevdikleriniz için aşı olalım. Pandemiden kurtuluşun tek yolu olan aşı için sırası gelen vatandaşlarımızı bir an önce aşısını olmaya davet ediyorum. Birlikte başarabiliriz “dedi.

“178 bin 436 kişiye aşı uyguladık “

Aşı için halkın randevu alması gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı “ Aşı polikliniğine başvurmak isteyen hastalar öncesinde randevu alarak saatinde hastaneye gelmelidir. Vatandaşlarımız randevu aldıktan sonra saatine bakmadan hastaneye gelerek aşısını olmak istiyor. Ancak yaşanan bu durum Aşılama Biriminde yığılmalara neden olabilir. Bu yüzden halkımızdan ricam aşı randevusu ve saatine dikkat ederek aşılarını olmalıdır. Böylece hem aşıda zayiat hem de istemediğimiz bekleme süreleri ortadan kalkmış olacaktır. Bizler ve sağlık çalışanlarımız üstlerine düşen görevini yerine getirmektedir. Aşılama ünitemizde bugüne kadar 233 bin 48 hastamızın aşılama işlemini başarıyla gerçekleştirdik“ diye konuştu.

 

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.