DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20689874,75%
Antalya
18°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Mahmutlar AVM ihalesinde “Paşaoğlu” sesleri

Mahmutlar AVM ihalesinde “Paşaoğlu” sesleri

ABONE OL
15:36 - 30 Eylül 2022 15:36
Mahmutlar AVM ihalesinde “Paşaoğlu” sesleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

ÖZEL HABER / ALPER KUTAY

Alanya Belediyesi tarafından iki kez ihaleye çıkarılan ve katılımcılar tarafından 10 yıllık kira süresi az bulunan Mahmutlar AVM’de kira süresi 15 yıla çıkarılmıştı. Ancak 15 yılı da az bulan katılımcıların talebi üzerine Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in tüm meclis üyeleriyle tek tek görüşerek ihaleyi 25 yıla çıkarmayı hedeflediği ortaya çıktı.

Öte yandan, İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa gibi büyükşehirlerden ihaleye giren büyük firmaların 15 yılı az bulması nedeniyle ihaleden çekilmeleri üzerine, Alanya’da Alanyum AVM sahibi Ahmet Paşaoğlu’nun devreye girdiği de gelen haberler arasında.

Konu hakkında Büyük Alanya’nın sorularını yanıtlayan Ahmet Paşaoğlu, “Mahmutlar’daki avm inşaatına biz de talip olduk. Daha önceki şartnameyi alıp inceledim. Eksik ve yapılması gerekenleri Alanya Belediyesi’ne ilettim. Eğer katılan olmazsa ihaleye biz de gireceğiz” dedi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Mahmutlar’da bulunan AVM’nin başına gelen pişmiş tavuğun başına gelmedi. 30 Haziran 2022 Perşembe günü Alanya Belediyesi tarafından ihalesi yapılan Mahmutlar AVM 15 yıllığına kiraya verilecekti. Daha önceki ihale şartnamesi ise 10 yıllık olarak ilan edilmişti.

Mahmutlar’da yıllarca sürüncemede kalan dönemin Belediye Başkanı Ali Çelik ve aralarında meclis üyeleri, memurlar ve iş insanları bulunan 14 kişinin cezaevine girdiği AVM ihalesine bir çok güçlü firmanın katılmıştı.

Bitirildiği ve hizmete girdiği takdirde yıllık en az 7.5 milyon Euro geliri olacağı tahmin edilen Mahmutlar avm’nin ihalesine Alanya’dan bazı siyasilerin de gizli ortaklar vasıtasıyla girmeyi planladıkları gelen haberler arasında.

    Özkaya Sigorta

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.