DOLAR 32,5393 -0.04%
EURO 34,9383 0.17%
ALTIN 2.439,180,68
BITCOIN 2059815-4,15%
Antalya
30°

PARÇALI BULUTLU

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
MAHMUTLAR’DA KORONA OPERASYONU

MAHMUTLAR’DA KORONA OPERASYONU

ABONE OL
22:46 - 27 Nisan 2020 22:46
MAHMUTLAR’DA KORONA OPERASYONU
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

ÖZEL HABER: ALPER KUTAY

Korona virüs tedbirleri kapsamında Alanya’da geniş çaplı bir operasyon yapıldığı ortaya çıktı. Yılın 365 günü Alanya’da ikamet eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının sosyal mesafe kurallarına uyması için tüm tedbirleri alan Alanya Kaymakamlığı; Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı marifetiyle sokağa çıkma kısıtlamasına uyulması için geniş güvenlik önlemlerini devreye soktu.

Edinilen bilgilere göre; korona virüsün görüldüğü Mart ayının başlarından itibaren farklı şehirlerden gelen Türk vatandaşlarının yanı sıra özellikle Alanya’ya tatil amacıyla ya da mülkleri olduğu için gelen Ortadoğu ülkesi vatandaşları yakın takibe alındı. İranlıların yanı sıra Rus vatandaşlarının en çok ikamet ettiği, Alanya’nın kozmopolit yerleşim birimi Mahmutlar Mahallesi’nde etkin bir çalışma yaptığı öğrenilen kolluk kuvvetleri, İran, Irak, Lübnan ve Suriye’den gelen tatilci ya da yerleşiklerin, temel ihtiyaçlarını gidermeleri dışında evlerinden çıkmamaları için azami gayret gösterdi.

Alanya merkez ve diğer mahallelerin yanı sıra özellikle Mahmutlar Mahallesi’nde ikamet eden yerleşik yabancıların, yaşam alanları olan büyük sitelerden ya da apartmanlardan çıkmamaları için GSM takibi dahi yaptıkları öğrenilen kolluk kuvvetleri, korona virüsün Alanya’da yayılmaması adına önemli bir başarıya da imza attı. Geniş kapsamlı sitelerin yöneticileri ya da güvenlik görevlileri ile 7/24 iletişimde olan kolluk kuvvetleri, İran, Irak, Lübnan ve Suriyeli yerleşiklerin evlerinden çıkmamalarını sağladıkları da edinilen bilgiler arasında.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun direktifleri doğrultusunda Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu’nun şehir genelinde korona virüsün yayılmaması için büyük çaba sarf ettiği ve kolluk kuvvetlerini koordine ederek bu başarıda büyük pay sahibi olduğu öğrenildi. Etkin denetimlerin tehlike bitene kadar süreceği, Alanya’da korona virüs noktasında önemli bir tehlike olmadığı ancak tedbirlerin sıkı bir şekilde uygulanmaya devam edileceği de gelen haberler arasında.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.