DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20758650,93%
Antalya
18°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Maki Peyzaj’ın büyük başarısı I TÜRKİYE’DE BİR İLK

Maki Peyzaj’ın büyük başarısı I TÜRKİYE’DE BİR İLK

ABONE OL
14:07 - 13 Ekim 2021 14:07
Maki Peyzaj’ın büyük başarısı I TÜRKİYE’DE BİR İLK
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya’da hizmet veren Maki Peyzaj’da, bahçe ve bitkilerle ilgili tüm ürünler sunuluyor. Alanya Oba Mahallesi, Babaoğlu Mahallesi’ndeki satış showroomu ve Konaklı’daki 10 bin metrekare alanda üretim yaparak 30 yıllık tecrübeyle faaliyet gösteren Maki Peyzaj Bahçe Dünyası, başlattığı projelerle Türkiye’de örnek olmaya da devam ediyor. Alanya Belediye Meclis Üyesi de olan Ziraat Mühendisi Fikret Arık ile eşi Peyzaj Mimarı Binnaz Arık yönetimindeki işletmede Türkiye’nin ithal ettiği bir çok örgülü ficus çeşit bitkilerini kendileri üretiyor. Alanya markası olan Maki Peyzaj 30 yıldır Alanya’da süs bitkileri sektöründe üretim yapıyor. Son üç yıl içerisinde Türkiye’de ilk defa şekilli bitki üretimini yaparak isminden fazlasıyla söz ettiriyor. Maki Bahçe Dünyası Sahibi Ziraat Mühendisi Fikret Arık, Türkiye’ye giriş yapan ithal bitkilere son verdiklerini ifade ederek, “Süs bitkileri sektörüne yeterince destek verildiği zaman bir çok ithal ürünün üretimini yapacak birikime sahip olduğumuzu gösterdik” dedi.

Maki Peyzaj’ın sahibi Ziraat Mühendisi Fikret Arık, “Firma olarak hedefimiz ülkemizin her noktasına ürettiğimiz ürünleri satmak. Örgülü ficuslar sadece Alanya da üretiliyor. Başta İstanbul, Yalova, İzmir, Adana, Ankara, Kıbrıs gibi şehirlerdeki toptancı firmaların tezgâhlarında ürünümüz satılır hale geldi. Makro bir planlama ile katma değeri yüksek olan süs bitkileri sektörünün devletimiz tarafından desteklendiği sürece hızlı bir büyüme yapacağına inanıyorum. İhracat yaparak ülkemize döviz kazandırmak için hazırlık yapmaktayız. Hollanda, İspanya ve İtalya gibi ülkelerde üretilen bitkiler Türkiye’de ve bizim komşu ülkelerinde pazar bulabiliyordu. Maki peyzaj olarak yüzlerce çeşit Örgülü ficuslar üreterek, bu işi Türkiye’nin de yapabileceğini kanıtladık. Devlet yeter ki üreticilerimizi desteklesin” dedi.

Maki Peyzaj’ın sahibi Ziraat Mühendisi Fikret Arık, Konaklı’da 10 bin metrekare alanda yüzlerce çeşidi bulunan örgülü ficusları vatandaşların rahatlıkla görebileceklerini de belirtti.

 

    Özkaya Sigorta

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.