DOLAR 32,3779 0.17%
EURO 35,0405 -0.16%
ALTIN 2.324,660,24
BITCOIN 2270704-0,67%
Antalya
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
‘MASKE DAĞITMAK LÜTUF GİBİ GÖSTERİLİYOR’

‘MASKE DAĞITMAK LÜTUF GİBİ GÖSTERİLİYOR’

ABONE OL
14:44 - 22 Nisan 2020 14:44
‘MASKE DAĞITMAK LÜTUF GİBİ GÖSTERİLİYOR’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global
Alanya Belediye Meclisi’nin İyi Parti üyesi Hacı Mevlüt Zavlak, virüsle mücadelede hükümetin iki konuda çok eksik kaldığını savundu.  Zavlak, açıklamasında lunları söyledi: “Birincisi, salgının ekonomik yükünü vatandaşların omuzlarından almak ki şu ana kadar verilen destekler dükkanını kapatmak zorunda kalan esnafların yada ciroları yüzde 70/80 düşen işletmelerin derdine derman olmaktan çok uzak. İkincisi de maske dağıtma konusu.
Maske çoğu alanda zorunlu olmasına rağmen satışı yasak. Maskeye ulaşmak vatandaş için oldukça zor bu durumda kimi siyasilerin sokağa çıkıp elleriyle vatandaşa lütuf gibi maske dağıtmasına sebep oldu. Çok konuşulan bir başka konu belediyelerin yardım dağıtması işinin hükümetçe engellemesi. Hepimiz biliriz ki seçime yakın zamanlarda daha yoğun olmak üzere belediyeler ihtiyaç sahiplerine kömür, makarna gibi şeyler dağıtır.
Özellikle İstanbul ve Ankara belediyeleri AKP’nin elindeyken bu yardımlar seçim propagandasının bir parçası gibi kullanılırdı. Bugün insanlar çok daha zor günler geçirirken ‘benden başka kimse yardım toplayıp dağıtamaz’ anlayışıyla yardımları kısıtlamak ve yardım üreten belediyelere terör örgütü benzetmesi yapmak akla mantığa ve evinde ekmek bekleyen vatandaşın durumu düşünüldüğünde vicdana sığmamaktadır. Belediyeler de devlet kurumudur, bırakın size güvenmeyen vatandaşlar kime güveniyorsa ihtiyaç sahiplerine onlar üzerinden ulaşsın.
Hükumet devlete karşı işlenen suçlar dışında kişiler arası anlaşmazlıklardan kaynaklı suçları da af etti. En masum ve basit haliyle anlatırsak Örneğin, işten eve dönüyorsunuz, birisi önünüzü kesti, ‘ver cüzdanı’ dedi, siz de vermediniz ve adam sizi bacağınızdan bıçaklayıp cüzdanı alıp kaçtı. İşte bu düzenlemeden bu gaspçı da faydalanıyor.
Peki hükümet Bağ-Kur borcu af eder gibi getirdiği bu düzenlemede bıçağı yeyip cüzdanı gasp edilene fikrini sordu mu? Hayır. Son olarak, şartlar ne olursa olsun, Cumhurbaşkanının da AKP Genel Başkanı olarak diğer parti genel başkanları gibi meclisteki 23 Nisan kutlamalarına katılması gerektiğine inanıyorum. Allah’a emanet olun, canım Alanya’mın güzel insanları.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.