DOLAR 32,5351 -0.05%
EURO 34,9438 0.11%
ALTIN 2.427,25-0,10
BITCOIN 2167080-0,66%
Antalya
23°

KAPALI

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Mehmet Şahin’den proje lansmanı

Mehmet Şahin’den proje lansmanı

ABONE OL
15:00 - 14 Mart 2023 15:00
Mehmet Şahin’den proje lansmanı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Belediye Başkan Adayı Mehmet Şahin ilk projesini Çözüm Ofisi’nde ‘’Önce sağlık çünkü önce insan’’ sloganıyla 14 Mart Tıp Bayramı’nda açıkladı.
Aile Sağlık Merkezleri Projesi’nin tanıtıldığı toplantıda Mehmet Şahin, halkın takdiriyle yerel yönetimlere geçtiğinde özellikle merkez mahallelere uzak bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızın daha hızlı ve daha kolay sağlık hizmeti alabilmesi için yapabileceği sağlık hizmetlerini basın mensupları aracılığıyla kamuoyu ile paylaştı.

Katılan basın mensuplarına projenin sinevizyonla görsel ve ayrıntılı olarak anlatıldığı lansmanda: Kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızın bu proje ile sağlık hizmetlerine daha kolay erişebileceğini söyleyen Şahin, “Aile sağlık merkezlerimiz sayesinde merkeze uzak mahallelerde yaşayan vatandaşlarımız, sağlık hizmetleri için şehir merkezlerine gitmek zorunda kalmayacaklar. Acil sağlık hizmeti almak zorunda kalabilecekleri durumlarda bu merkezlerimiz yanlarında olacak ve bu sayede merkezde bulunan sağlık kuruluşlarının yoğunluğunu azaltarak yükünün hafiflemesine de katkı sağlayacaktır” dedi.

Ayrıca Şahin, proje kapsamında merkeze uzak kırsal mahallelerde görevlendirilecek olan acil yardım ambulanslarının önemine vurgu yaparak, “Bu kapsamda hizmet verecek 7/24 tam teşekküllü ambulanslar ile geçtiğimiz yıllarda yaylalarda görevlendirdiğimiz ambulanslar gibi bölge halkının sağlık sorunlarına daha hızlı ve daha kolay bir şekilde çözüm bulmalarına imkan sağlayacak. Doktorlarımız; şehir merkezine uzak yaşayan vatandaşların rutin muayenelerini yapacak ve sağlık sorunlarına erken teşhis koyarak bu sayede sağlık sorunlarının teşhis ve tedavilerine hızlı bir şekilde başlamasını sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

Şahin, vatandaşlarımızın Aile Sağlık Merkezleri’nde bulunan acil ilk yardım müdahale ekibiyle, gerekli tıbbi malzemeler ve cihazlara sağlık ekipmanlarına kolay ve hızlı bir şekilde erişebileceklerini belirterek, projenin, merkeze uzak mahallelerimizde yaşayan insanların sağlık sorunlarını çözmekle birlikte, toplum sağlığına katkı sağlayarak refah seviyesini de yükseltecektir’’ ifadelerini kullandı.

Bu özel günde Alanya Anadolu Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Tevfik Hacıhamdioğlu da katılarak bu projeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Konuşmasına şu sözlerle devam eden Hacıhamdioğlu, ‘’Meslek hayatının başlarında buna benzer projelerde görev aldığını, bu proje ile de öncelikle halk sağlığı için koruyucu hekimlik ve uygulanan birinci basamak tedavi hizmeti ile uygulanan sağlık hizmetleri vatandaşlarımızın ayağına gitmiş olacak ve bu sayede de hem hastanelerin hem de vatandaşlarımızın yükünün azaltılmasına destek olunacaktır” dedi.

Lansman toplantısına katılan Gökbel Muhtarı Şerafettin Yiğit ise ‘’Mehmet Şahin’in geçtiğimiz yıllarda verdiği söz üzerine aldığı ambulanslar sayesinde erken müdahale ile çok sayıda vatandaşımızın hayatının kurtulduğunu, bu hizmetten faydalanan vatandaşlarımızın kendilerine sağlanan imkan için müteşekkir olduklarını’’ söyleyerek bu projenin de hayata geçtiği günleri görmeyi sabırsızlıkla beklediklerini söyledi.

Basın mensuplarının ilgiyle karşıladığı lansmanda konuşan Şahin; ‘’Geçmişte hayata geçirdiğimiz projeler gelecekte yapacaklarımızın referansıdır. Öncelikle büyük fedakarlıklarla çalışan tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyorum. ‘’Önce sağlık çünkü önce insan’’ sloganıyla sağlıklı toplumun her şeyin önünde olduğu bilinciyle ilk projemizi bu önemli günde açıklayarak başlangıç yapmak istedik. Vatandaşlarımızın daha iyi şartlarda hak ettikleri iyi hayatı yaşayabilmeleri için hayata geçirmek istediğimiz projeleri vakti geldiğinde açıklamaya devam edeceğiz. Bizi bu özel günde yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederim, Alanya’mızı hep birlikte daha aydınlık, daha sağlıklı ve daha umut dolu bir kente dönüştüreceğiz’’ ifadelerini kullandı.

 

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.