DOLAR 32,6026 0.39%
EURO 34,8035 0.19%
ALTIN 2.497,600,55
BITCOIN 21163606,78%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
MHP’NİN ANKARA’DA ELİ DAHA DA GÜÇLENDİ

MHP’NİN ANKARA’DA ELİ DAHA DA GÜÇLENDİ

ABONE OL
17:33 - 18 Mart 2021 17:33
MHP’NİN ANKARA’DA ELİ DAHA DA GÜÇLENDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

MHP’nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in vefatının ardından, 1997’de yapılan olağanüstü kongre sonrasında genel başkanlık koltuğuna oturan Devlet Bahçeli, bugün yapılan kurultayda 9. kez güven tazeledi. Kongrede oy kullanan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, Alanya Belediye Meclis Üyesi Ali Şahin ve Hüseyin Yıldız da sabah saatlerinde kongre salonundaki yerlerini aldı.

MHP’nin Alanya’daki önemli isimlerinden olan Hüseyin Yıldız, partinin beyni sayılan Merkez Yürütme Kurulu’na girme başarısı gösterdi. Böylece her ikisinin de Ankara ile ilişkileri üst düzeyde olan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan’ın ardından Hüseyin Yıldız’ın MYK’ya girmesi, “Alanya’nın eli daha da güçlendi” şeklinde yorumlandı. Öte yandan Başkan Yücel’le arası çok iyi olan Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz’ın yeniden MYK’da olması da dikkat çekti.

Partinin geçtiğimiz yıl 9 Ağustos’ta başlattığı il ve ilçe kongreleri, Kasım 2020 itibarıyla tamamlandı. Parti bu süreçte 81 il, 920 ilçede kongrelerini tamamlayarak büyük kurultay sürecine hazır hale geldi. MHP daha önce 14 Mart Pazar olarak açıklanan kurultay gününü, salgın şartlarının ağırlığı ve hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle bugüne aldı.

Ankara Arena Spor Salonunda yapılan kurultayda, “İstiklal için birlik, istikbal için dirlik” ve “Kazanan Türkiye olacak” sloganları kullanıldı. Salonda sadece Türk bayrakları ve MHP’nin Kurucu Genel Başkanı merhum Alparslan Türkeş ile Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin posterleri yer aldı. 1200 delegenin oy kullandığı kurultay, maske, mesafe ve hijyen tedbirlerine uygun şekilde gerçekleştirildi. MHP’nin bu seneki kurultay tarihinde ise ilginç bir tesadüf yaşandı. Partinin 2018’deki 12. Olağan Büyük Kurultayı da 18 Mart’ta düzenlenmişti.

MHP’nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in vefatının ardından ilk kez 1997’deki olağanüstü kongre sonrası genel başkanlık koltuğuna oturan Bahçeli, bu yılki kurultayda 9. kez güven tazeledi. Rutin işleyişe göre, MHP’nin 14. Olağan Büyük Kurultayı’nın, 2024’te yapılması öngörülüyor.

Öte yandan kongreye Alanya’dan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, Alanya Belediye Meclis Üyesi Ali Şahin ve Hüseyin Yıldız delege olarak katıldı. 23. Dönem Antalya Milletvekili olan Hüseyin Yıldız, Merkez Yürütme Kurulu’na girdi. Antalya’dan ayrıca Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, eski vekil Ahmet Selim Yurdakul, eski il başkanı Mustafa Aksoy ve İlknur Fidan Kepez de merkez yürütme kuruluna girdi.

MHP 13. Olağan Büyük Kurultayı’na katılan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel oyunu kullandı. Başkan Yücel, “13. Olağan Büyük Kurultayımız neticesinde 10’uncu kez Genel Başkanımız seçilen, Türkmen Beyimiz, Liderimiz Sn. Devlet Bahçeli başta olmak üzere, kutlu toyumuzun vatanımıza, aziz milletimize ve partimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

MHP 13. Olağan Büyük Kurultayı’na katılan MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan oyunu kullandı. Ankara Arena Kapalı Spor Salonu’ndaki MHP 13. Olağan Büyük Kurultayı’na Alanya’dan Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan ile 23. Dönem Antalya Milletvekili Hüseyin Yıldız katıldılar. Kurultayda oyunu kullanan Türkdoğan, “13. Olağan Büyük Kurultayımızda, oyumuzu Liderimiz sayın Devlet Bahçeli için kullandık. Sadakat şerefimiz liderimizin emrindeyiz” dedi.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.