DOLAR 32,5966 0.35%
EURO 34,8247 0.21%
ALTIN 2.508,280,97
BITCOIN 20995682,98%
Antalya
20°

PARÇALI BULUTLU

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Millet İttifakı’nda 2023 seçim planı I Hangi lider hangi görevde olacak?

Millet İttifakı’nda 2023 seçim planı I Hangi lider hangi görevde olacak?

ABONE OL
09:34 - 13 Eylül 2021 09:34
Millet İttifakı’nda 2023 seçim planı I Hangi lider hangi görevde olacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Seçim hazırlıklarını sürdüren Millet İttifakı için ortaya atılan ‘liderler kabinesi’ iddiası gündem yarattı. İYİ Parti lideri Meral Akşener, Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın cumhurbaşkanı yardımcısı olarak ittifakta yer alması beklenirken, seçimin kazanılması halinde ikinci aşamada CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı, İYİ Parti lideri Akşener’in de başbakan olacağı iddia edildi.

Millet İttifakı’nda 2023 seçim planı: Liderler Kabinesi! (Hangi lider hangi görevde olacak?)
Millet İttifakı’nın kimi cumhurbaşkanı adayı olarak göstereceği siyaset kulislerinde konuşulmaya devam ediyor. İYİ Parti’nin etkin isimlerinden Cihan Paçacı’nın “Kemal Bey, son dönemde sürekli tekil konuşuyor” çıkışından sonra “Millet İttifakı’nda çatlak mı var?” sorusunu gündeme getirse de art arta yapılan açıklamalarla herhangi bir sorun olmadığı mesajı verildi.

2023 DEKLARASYONU VE LİDERLER KABİNESİ
Kamuoyunda “sorun var” algısının önüne geçmek isteyen CHP ve İYİ Parti’nin liderler düzeyinde temaslarını artıracağı öğrenildi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 2023 seçimleri öncesi bir deklarasyon açıklaması ve “liderler kabinesi” üzerinde görüş birliğine varması bekleniyor.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü “Millet İttifakı’ndan liderler kabinesi” yazısında çarpıcı detaylara yer verdi.

Millet İttifakı’nda çatlak mı var? Müsavat Dervişoğlu’ndan açıklama

TEMEL KARAMOLLAOĞLU VE ALİ BABACAN DETAYI
Millet İttifakı’nın tabanını genişletmek ve muhalif kesimi sandığa taşıyabilmek için Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı; Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu ve eğer ittifakta yer alırsa Ali Babacan’ın cumhurbaşkanı yardımcısı olarak görev alması planlanıyor.

KILIÇDAROĞLU CUMHURBAŞKANI, AKŞENER BAŞBAKAN
Selvi; seçimin kazanılması halinde 2 yıl içinde parlamenter sisteme geçileceğini ve Akşener’in başbakan olarak görev alacağını iddia etti.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: Millet İttifakı aday gösterirse olurum
Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı olacağı ancak icra gücünün başbakanda olacağını belirten Selvi, cumhurbaşkanı adayının seçim öncesinde bunu hem sözlü hem de yazılı olarak taahhüt edeceğini savundu.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.