DOLAR 32,3730 0.16%
EURO 35,0879 -0.03%
ALTIN 2.325,200,26
BITCOIN 2278307-1,02%
Antalya
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
MÜSİAD Alanya yangınzedelerin yanında

MÜSİAD Alanya yangınzedelerin yanında

ABONE OL
15:08 - 10 Ağustos 2021 15:08
MÜSİAD Alanya yangınzedelerin yanında
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Manavgat ile başlayan ve 10 gün boyunca tüm bölgeyi etkisi altına alan orman yangınlarında devlet millet, STK ve iş insanları işbirliğinde yaralar sarılması için gayret gösteriliyor. MÜSİAD’ın yurt içi ve yurt dışı şubeleri de bu kapsamda koordineli bir çalışma yürüterek yardım ağı oluşturdu. Alanya şube Başkanı Mustafa Durusoy, yangının çıktığının ikinci günü MÜSİAD’ın yardım için koordine olduğunu Antalya ve Muğla’da yardım toplama merkezi oluşturulduğunu ifade etti.
Manavgat’ta başlayarak Gündoğmuş ve Alanya’yı kapsayan çok geniş çalı orman yangını ile tüm şehrin mücadele ettiğini ifade eden Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Alanya Şube Başkanı Mustafa Durusoy, “ Muğla ve şehirlerimizde de artarak yağınlar maalesef devam etti. Ciğerlerimiz yandı. Yüzyıllarca mücadele edip büyüttüğümüz ormanlarımız çok ciddi tahribat yaşadı. Maalesef bu şehitler verdik, hayvanları kaybetti, ormanda ki canlıları kaybettik en acı tarafı bu. MÜSİAD olarak arkadaşlarımızla birlikte yangının en başından beri sahadaydık. Devletin tüm kurumları ile koordineli bir şekilde üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazır olduğumuz belirttik. Ormanda çalışan vatandaşlarımız, itfaiye ve orman söndürme ekiplerine o fedakar ve kahramanlarımıza gerek gıda gerekse diğer ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda hem Alanya’da hem de Gündoğmuş ve Manavgat’ta destek verdik” dedi.
Yangının ikinci gününden itibaren yangın kriz masası oluşturulması için genel başkanımız Abdurrahman Kaan’ın da öncülüğünde yardım grubu oluşturduk diyen Durusoy, “Hem yurt içi hem de yurt dışında ki üyelerimizden gelen ve gelecek olan yardımların toplanması için Muğla ve Antalya’da depolar oluşturduk. Üyelerimizden gelen yardımları koordineli bir şekilde MÜSİAD Antalya ve Muğla Şubeleri koordinesinde bizlerinde katıları ile ihtiyaç sahiplerine toplana yardımları teslim etti. Ama asıl bundan sonra bize görev düşüyor. Yangın bitip tespit yapılınca gerçek ihtiyaçlar ortaya çıkacak onların karşılanması noktasında maddi destek için tüm üyeler ve şubelerimizle çalışıyoruz. Yangındaki eksik ve hatalarımızı görüp bilimin ışığında yeniden ormanlarımızı planlamamızı yapmamız gerekir. Daha verimli ormanların oluşturulması için şehir olarak üniversitemiz ve devlet kurumlarımız öncülüğünde çalışmamız gerekiyor” diye konuştu.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.