DOLAR 32,3124 0.18%
EURO 35,0824 -0.16%
ALTIN 2.278,140,04
BITCOIN 22795021,27%
Antalya
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
O mahalledeki cami hasreti sona eriyor

O mahalledeki cami hasreti sona eriyor

ABONE OL
10:53 - 3 Mart 2022 10:53
O mahalledeki cami hasreti sona eriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

HABER: HASAN KAYA / GAZİPAŞA 

Pazarcı Muhtarı Mehmet Tuncel, mahalleye yapılacak 500 kişilik caminin projesinin bittiği belirterek, en kısa sürede temelinin atılacağını söyledi.

Gazipaşa’nın en kalabalık mahallesi olan Pazarcı’nın cami hasreti sona eriyor. 8 binden fazla kişinin yaşadığı Pazarcı Mahallesi’ne yapılacak 500 kişilik modern caminin projesi hazırlandı. Projesi tamamlanan caminin temelinin nisan ayının ortasında atılması hedefleniyor. Pazarcı Mahallesi Uğur Mumcu Caddesi ile Mustafa Yücesoy Caddesi arasında bulunan 1928 ada, 1 parsel alan üzerine yapılacak. Konu ile ilgili açıklama yapan Mahalle Muhtarı Tuncer, “Mahallemizin cami özlemi sona erecek. Gazipaşa İlçe Müftülüğü tarafından yaptırılacak camimiz Selçuklu mimarisiyle yapılacak. Caminin ana binasında iki minare bulunacak. Son cemaat yeri ve mahveri bulunan camide aynı anda 500 kişi ibadet edebilecek. Cami avlunun içinde şadırvan, lavabolar, çocuk bakım odası ve engelli vatandaşlar engelli rampaları yer alacak” dedi.

RUHSAT BAŞVURUSU YAPILACAK

Projesi tamamlanan cami için ruhsat başvurusu yapılacağını söyleyen Muhtar Tuncel, “Vatandaşlarımızın eksikliğini hissettiği ve dört gözle beklediği camimiz için büyük bir yol kat ettik. Mimar Ali Pişkin tarafından camimizin projesi çizildi. Şimdi ruhsat başvurusu yapılacak, ruhsat alındıktan sonra inşaat çalışması başlayacak. Camimizi hayırseverlerimizin de desteğiyle kısa sürede tamamlayacağımıza inanıyorum. Gazipaşa İlçe Müftülüğü tarafından camiyle ilgili yeni bir dernek kuruldu. Resmi işlemler tamamlandıktan sonra yardım hesapları kamuoyuyla paylaşılacak” dedi.

 

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.