DOLAR 32,5957 0.36%
EURO 34,8837 0.41%
ALTIN 2.501,180,69
BITCOIN 21012341,38%
Antalya
21°

PARÇALI AZ BULUTLU

19:51

AKŞAM'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Oda seçimlerindeki rakibi, Doğan Bacak’a ateş püskürdü

Oda seçimlerindeki rakibi, Doğan Bacak’a ateş püskürdü

ABONE OL
08:35 - 24 Ağustos 2021 08:35
Oda seçimlerindeki rakibi, Doğan Bacak’a ateş püskürdü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Paşa Özkan, Doğan Bacak’ın kendi çıkarları doğrultusunda taşımalı eğitim ihalesinde rekabet ortamı oluşturduğunu belirterek, “Geçen yıl da bu yıl olduğu gibi esnafları birbirine düşürerek, rekabet ortamı oluşturmuştur” dedi. Taşımalı eğitim ihalesinde esnafa yönelik kendi çıkarları için Alanya Minibüsçüler Odası Başkanı Doğan Bacak’ın rekabet ortamı oluşturduğunu ifade eden ALMOS Yönetim Kurulu Başkanı Paşa Özkan, Bacak’a sorular yöneltti.

Özkan, şu açıklamayı yaptı: “Odamızın şu anki mevcut başkanı sayın Doğan Bacak, sosyal medya hesaplarından taşımalı eğitim ihaleleri ile ilgili ileri geri konuşup, son zamanlarda taşımalı esnafına yaptığı yanlışı şirketimizi karalayarak kapatmaya çalışmaktadır. 17 Ağustos 2021 tarihinde yapmış olduğumuz taşımalı eğitim ihalesine sayın Doğan Bacak sürpriz bir şekilde bu taşımalı eğitim ihalesinin çilesini yıllardır çeken esnafımızın hiçbirine danışmadan, fikir alışverişi yapmadan, esnafın şirketinin karşısına ikinci bir firmayı kendi başına kendi siyasi ve maddi çıkarları uğruna yıllar önce esnafların kendi kurduğu şirketinin karşısına ihaleye girmesini sağlayarak esnafa karşı rekabet yapmıştır. Sonuçta bu bir devlet ihalesidir. Yeterli belgesi ve kriterlere uyan her Türk vatandaşı bu ihaleye katılabilir.

Ancak bunu yapanın oda başkanı Doğan Bacak olması esnafı çok üzmüştür. Bütün bu düşüncesiz davranışlara rağmen ekranların karşısına geçip halen kendini savunmaya çalışmaktadır. Yıllar önce bu iş için esnafla ve sayın Doğan Bacakla kurmuş olduğumuz ALMOS şirketini esnaf arkadaşlarımın da çok iyi bildiği sebeplerden dolayı 2017 yılında odadan ayırmıştık. Zaten yıllardır birlikte çalıştığımız esnafımız, Doğan Bacak’la geçirmiş olduğumuz 14 yılı iyi biliyor. Daha fazla detaya girmeme gerek yok. Şimdi soruyorum, Sayın Doğan Bacak, 17 Ağustos’taki ihaleye sayın Kadir Uysal’ı hangi esnafına danışarak dahil etmiştir? Ben buradan söyleyeyim. İhale günü esnafın da şahit olduğu gibi ihaleye Kadir Uysal’ı tek başına getirmiş, yanında durmuş, bu arada da taşımalı esnafın da karşısında durmuş oldu. İhaleye esnafın kendi şirketi dururken neden ikinci bir firmanın girmesini sağlamıştır? Asıl kendisi esnafına karşı rekabet yaparak fiyatları düşürmüştür.

Yaptığı son açıklamada ‘Ben sizin iyiliğiniz için ordaydım, ALMOS yönetimi sizi kandırıyor, fiyatlar düşük diyor’ diyerek çok gülünç açıklamalar yapıyor. Asıl rekabet ortamı yaratarak fiyatları düşüren kendisidir. İhale günü Esnaf ta şahit olmuştur ki, yanında durduğu firmanın teklif ettiği fiyat ALMOS’un yani bizim fiyatlarımızdan kat kat düşüktü. O zaman alabiliyorlarsa yüksek fiyata kendileri neden almadılar? Sayın Doğan Bacak geçen yıl rekabetin olmadığını, ihalenin çok düşük alındığını, işçi yevmiyesinin 250 TL olduğunu söylüyor. Ama geçen yıl da bu yıl olduğu gibi esnafları birbirine düşürerek, rekabet ortamı oluşturmuştur. Buna rağmen ALMOS A.Ş. olarak ihalenin dörtte üçünü fiyat düşük olduğu için almadık. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ricası üzerine esnaf arkadaşlarla görüşerek defalarca doğrudan temin yoluyla taşıma yaptık.

En son yapılabilecek değişiklikler yapıldıktan sonra, esnaf arkadaşların onayı doğrultusunda 13.11.2020 tarihinde geri kalan bölümlerin ihalesi yapılmıştır. Ancak bu ihalenin iş başlangıcı pandemiden dolayı 15.02.2021 olmuştur. Sayın başkana tekrar soruyorum ücretlerin düşük olduğunu söylüyor. Bu ücretlerin düşük olduğunu, esnafın durumunu hangi bir dilekçe ile hangi bir üst kuruma bildirip Esnafın durumunu dile getirmiştir? Ama biz şirket olarak bir maliyet hesabı yapıp dilekçe ile bütün siyasi partilere , Milli Eğitimin bütün kademelerine, kaymakamlığa ve konfederasyona kadar bildirip, esnafın mağduriyetini dile getirmiş bulunmaktayız. Üstelik ALMOS şirketi esnafı kandırıyor gibi aldatıcı ve komik cümleler kullanıyor. Esnafımız her şeyi biliyor. Ben ALMOS yetkilisi olarak fiyatlarla ilgili ne adım atarsam ne karar alırsam esnaf arkadaşlarıma danışıyorum. İşin özeti kendi menfaati değil de esnafın menfaatini düşünen bir başkan esnafın kendi şirketi dururken başka bir firma getirip, üstelik esnafın hiçbir fikrini sormadan rekabet ortamı yaratmaz ve fiyat düşürmez. Her şey açık olarak ayan beyan ortada. Biz ALMOS şirketi olarak esnafımız için laf kalabalığı değil icraat yapıyoruz.”

    Özkaya Sigorta

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.