DOLAR 32,5423 -0.02%
EURO 34,8247 -0.14%
ALTIN 2.441,490,48
BITCOIN 2117405-2,53%
Antalya
26°

PARÇALI BULUTLU

19:56

AKŞAM'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ÖĞRENCİ YURDU OTELİN SAHİBİ İLK KEZ KONUŞTU

ÖĞRENCİ YURDU OTELİN SAHİBİ İLK KEZ KONUŞTU

ABONE OL
17:44 - 7 Nisan 2020 17:44
ÖĞRENCİ YURDU OTELİN SAHİBİ İLK KEZ KONUŞTU
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Bugün sosyal medyada gündeme gelen otel işletmecisinin öğrenciyi tehdit ettiği iddia edilen video bir anda gündem oldu. Tosmur Mahallesi Semt Luna Beach Otel işletmecisi İsmail Ak, olayla ilgili olarak Büyük Alanya’ya konuştu. Sosyal medyada bir öğrenci tarafından paylaşılan video gündem etkisi yarattı. 8 Mart günü çekilen videoda otel sahibi öğrenciden otel terk etmesini istiyor. Öğrencilere oldukça kızan otel işletmecisi İsmail Ak, sosyal medyada tepkilerin hedefi haline geldi. Videoyu ihbar kabul eden yetkililer otelde inceleme yaptı. Alanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri otele giderek inceleme yaptı. Ancak otelin korona virüs tedbirleri kapsamında kapalı olduğu ve içerisinde kimse bulunmadığı ortaya çıktı. Konuya ilişkin olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı da devreye girerek soruşturma başlattı. Otel sahibi İsmail Ak, Alanya Turizm İlçe Müdürlüğü’ne giderek savunmasını verdi. Ak, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yaşanan olayın öncesinden bahsederek açıklamalarına başlayan İsmail Ak, “7 Kasım 2019 tarihinde bu öğrenciler Alanya’da bir mağazadan hırsızlık yaptılar,bunun üzerine Alanya Cumhuriyet Polis Karakolu’na ifade verdiler. Bizler o gece bu öğrenci arkadaşlar karakoldayken gece yarısına kadar karakolda ‘Genç oldukları için yanmasınlar, geleceklerini karartmasınlar’ diye uğraştık. Otelde kalan diğer öğrenciler bunlardan devamlı şikayetçi oldukları için ‘Bunlar hırsızlık yaptı, sen bunları daha nasıl tutuyorsun, at bunları’ diye bana geliyorlardı. Ben de bunları odama çağırdım, durumu anlattım, ‘İnsanlar hayatlarında hata yapabilirler ama lütfen sizi topluma kazandırmak için elimden geleni yapacağım’ dedim, kapı önüne koymadım, ‘Gözüm üzerinizde’ dedim” diye konuştu.

Otel sahibi İsmail Ak, olayın yaşandığını günün 8 Mart olduğunu ifade ederek, “Olay günü otelde besledikleri kedi ve köpek için otelde kalanlar bana şikayette bulundu. Ben de katçı personelim Gülden Erdoğan’a odalarına gitmelerini ve kedi ve köpeği barınağa teslim etmelerini söylemesini istedim. Gülden Erdoğan odalarına gittiklerinde kapıyı açmamışlar ‘müsait değiliz’ demişler. Kapının önünde ‘İsmail Bey kedi ve köpeği çıkarsın’ demiş. Bunun üzerine Sinem A., ‘O kim oluyor, ne karışıyor, anamız mı babamız mı?’ diye bağırmış. Personelim gelip bana anlattı. Ben de yanıma resepsiyon görevlisi Osman Erdoğan ve katçı Gülden Erdoğan’ı alarak odalarına gittim. Kapıyı çaldım, ses vermediler. Ben de ‘İçeridesiniz, kapıyı açın’ dedim. ‘Müsait değilseniz 5 dakika sizi beklerim’ dedim. Ve kapıyı hayatımda hiç görmediğim bir kız açtı, ‘Sen kimsin?’ dedim, o da bana, ‘Sen kimsin’ diye bağırdı. Ben ‘Bu otelin işletmecisiyim, seni kim aldı’ dedim. Odaya girdim, bir de baktım ki alkollü ortamda öğrenciler içki içiyor. Sinirlendim, ‘Size 5 dakika müsaade, kediyi köpeği ve arkadaşınızı çıkartın, işinize gelmiyorsa hepiniz çıkın’ dedim. Alanya’da bulunan Cumhuriyet Polis Karakolu’na gittik. Orada ‘Otelde KBS’ye girilmemiş tanımadığımız bir kişi var, şikayetçiyim’ dedim. Çünkü otellerde kimlik bildirim olduğunu biliyoruz, onun için şikayette bulundum. Olay günü karakolda bana geldiler, ‘Abi kusura bakma, zaten bizim hırsızlıktan davamız var. Sen de şikayetçi olma, bize 1 hafta müsaade et çıkalım’ dediler. Ben de bunun üzerine davacı ve şikayetçi olmadım. Üzerinden 1 ay geçmesiyle birlikte kamera görüntülerini sosyal medyada yayınladılar, ben de zor duruma düştüm” ifadelerini kullandı.

46 saniyelik videonun öncesi ve sonrasının kesildiğini söyleyen İsmail Ak, “Bu videonun öncesi de var, sonrası da. Ama keserek paylaşmışlar. Zaten dava açacağım ve mahkemede videonun tamamını isteyeceğim. Odalarına halen el sürmedik. Gelsinler, odanın halini, içki şişelerini, her şeyi görsünler. Sözleşmede ‘Otelde alkol alınması otelden çıkış sebebidir’ diyor. Gençlere her zaman sahip çıkmaya çalışıyoruz. Benim de çocuklarım var. Sırf bu nedenle günlük 23 TL’ye konaklama, sabah ve akşam yemeği, elektrik, internet hizmeti veriyorum. Ben öğrenciler sorun yaşamasın diye okullar Temmuz ayında açıldığında öğrencilerden para almayacağımı dahi söyledim” dedi.  Sosyal medyada kendisi için linç kampanyası başlatıldığını, insanların yargısız infaz yaptığını söyleyen Ak, “Bu insanların hepsiyle yasal yollarda mücadele edeceğim. O kadar büyük hakaretler ettiler ki bunu aklım almıyor. İnsanlar ne zaman bu noktaya geldiler” diye konuştu.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.