DOLAR 32,4106 0.23%
EURO 35,6808 0.55%
ALTIN 2.325,120,27
BITCOIN 22991562,70%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Öğrenciler, Yerli Malı Haftası’nda ülke kültürünü tanıttı

Öğrenciler, Yerli Malı Haftası’nda ülke kültürünü tanıttı

ABONE OL
16:30 - 13 Aralık 2021 16:30
Öğrenciler, Yerli Malı Haftası’nda ülke kültürünü tanıttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Manavgat Belediyesi Sarılar Kreş ve Gündüz Bakımevi’ndeki öğrenciler, Yerli Malı Haftası’nda Türkiye’nin yöresel lezzetlerini ve kültürünü tanıtan bir etkinlik düzenledi. 120 öğrencinin kutladığı Yerli Malı Haftası Etkinliğine, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’i temsilen başkan yardımcısı Mustafa Ceylan ve birim müdürleri katıldı. Günler öncesinden büyük bir heyecanla hazırlık yapan öğrenciler, temsil ettikleri bölgelerin kültürlerini yansıtan şalvar, yazma ve çizme gibi yöresel kıyafetler ile etkinliğe katıldı.
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ni temsil eden öğrenciler, öğretmenleriyle hazırladıkları şark köşesinde oturup kumda kahve yaptı, çiğköfte yoğurdu ve kalaycılık mesleğini icra eden ustaları canlandırdı. Malatya bölgesini temsil eden öğrenciler ise, bakırdan yapılmış ürünleri sergiledi, kuru kayısı ve kuru yemişleri ikram etti. Hatay yöresinde ise temsili olarak zeytinyağlı sarma saran öğrenciler, içli köfte gibi yöresel lezzetlerin tadına baktı. Antalya yöresini temsilen hamur açarak yörük kültürünü canlandıran minikler, öğretmenleri tarafından okula getirilen davul ve zurna eşliğinde halaylar çekti, oyun havaları oynayarak gönüllerince eğlendi.

“Kültürümüzü yaşatıyoruz”

Konu ile ilgili konuşan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, “Manavgat Belediye’mizin eğitim kurumlarında gelece hazırlanan öğrencilerimize ulusal ve kültürel değerlerimizi bire bir yaşayarak öğrenmelerini istedik. Çocuklarımızın, örf ve adetlerimizi öğrenmesi amacıyla bölgelerimizi temsil eden yöresel kıyafetleri giymesi ve bölgelerimizin lezzetlerini tatmalarının onlara farkındalık katacağına inanıyoruz” dedi.

 

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.