DOLAR 32,3490 0.29%
EURO 35,1360 -0.02%
ALTIN 2.309,811,43
BITCOIN 22898213,11%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Orman yangınlarıyla mücadele eden Manavgat’ın diğer yüzü

Orman yangınlarıyla mücadele eden Manavgat’ın diğer yüzü

ABONE OL
18:10 - 4 Ağustos 2021 18:10
Orman yangınlarıyla mücadele eden Manavgat’ın diğer yüzü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Turizm kenti Manavgat’ta kırsal alanda orman yangını devam ederken, sahilde ise yabancı turistler tatillerini sürdürüyor.
Antalya’nın önemli turizm merkezlerinden Manavgat’ta 8 gün önce 4 farklı noktada başlayan orman yangını, 48 kilometrelik kırsal alanda etkisini devam ettiriyor. İlk günlerde daha çok etkili olan ve yükselen dumanların gökyüzünü kapladığı yangın sırasında, sahillerde de yoğunluk gözlemlendi. Çoğunluğunu Rusya ve Almanya uyruklu turistlerin oluşturduğu tatilciler, dalgalı denizin keyfini çıkardı. Anne ve babalar ise çocuklarıyla eğlenceli anlar yaşadı. Bazı turistler şezlonglarda güneşlenirken, bazıları da sahil boyunca yürümeyi tercih etti.
Öte yandan yangının şiddetini, kilometrelerce uzaktan denize gelen çam ağacı yaprakları göz önüne serdi.
Sahilde spor çalışanı Mehmet Özden, “Yangın başlayalı 7 günü geçti. Yangın ilk başladığında hemen yukarıdan gördük. Her sene yangın çıkardı ama bu sene uzun sürdü bilemiyorum. Sahil dumanla kaplandı, güneş resmen kayboldu. 7 gündür çalışmıyoruz. Uçak ve helikopterler su alıyor. Denizden topladığım yapraklar, 15-20 kilometre uzaklıktan rüzgarla gelmişler. Birkaç gün önce burası yapraklarla doluydu. Biz de elimizden geldikçe temizliyoruz. Ama yanan doğaya ve havanlara çok üzülüyoruz. Turizmde devam ediyor, engelleyemiyorsunuz. Sonuçta insanlar tatile gelmişler. Ona bir şey diyemeyiz. Hayat devam ediyor. Sahilde bir yoğunluk var” dedi.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.