DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2075865-1,76%
Antalya
21°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:54

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Özcan: “Kadın haklarının güçlendirilmesi için elimizden geleni yapacağız”

Özcan: “Kadın haklarının güçlendirilmesi için elimizden geleni yapacağız”

ABONE OL
16:19 - 25 Mart 2023 16:19
Özcan: “Kadın haklarının güçlendirilmesi için elimizden geleni yapacağız”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Aday Adayı olan Nurhan Özcan, Türkiye’nin içinde bulunduğu genel seçim sürecinde yaşanan gelişmeler ve kadın hakları konusunda duyulan kaygılarla ilgili açıklamalarda bulunarak “6284 Sayılı Kanun’un korunması ve kadınlarımızın haklarının daha da güçlendirilmesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.

6284 Sayılı Kanun’un önemine vurgu yapan Özcan, “Son dönemlerde bazı çevreler tarafından, kadınlarımızın temel haklarını ellerinden almayı hedefleyen ve bu amaçla 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’a müdahale etmeyi amaçlayan girişimleriyle huzurumuzu bozmaktadırlar.
Bu bağlamda, tüm kadınlarımızın ve ülkemizin menfaatleri doğrultusunda, CHP olarak bu mücadeleye öncülük etmekte ve kadınlarımızın haklarını sonuna kadar savunmaktayız. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş sürecinde ve İstiklal Mücadelesi’nde, kadınlarımızın en ön saflarda yer alarak ülkemiz için fedakârlıklarda bulunduklarını asla unutmamalıyız. Atatürk’ün önderliğinde gerçekleşen bu büyük devrim, kadınlarımızın sosyal, siyasal ve ekonomik yaşama eşit haklarla katılımını sağlamıştır. Bugün karşı karşıya olduğumuz durum, geçmişte kazanılan bu hakların yok sayılması ve kadınlarımızın yaşamlarında geriye doğru bir adım atılmasını teşvik eden bir anlayışın yansımasıdır. Bizler, Cumhuriyet Halk Partisi olarak, kadınlarımızın bu haklarına yönelik her türlü saldırıya karşı duracak ve mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Kadınların yaşam hakları, eğitim hakkı, çalışma hakkı ve şiddetten korunma hakkı gibi temel hakları üzerinde oynanmasına asla izin vermeyeceğiz. Bu bağlamda, 6284 Sayılı Kanun’un korunması ve kadınlarımızın haklarının daha da güçlendirilmesi için elimizden geleni yapacağız. Bu süreçte, tüm kadınlarımızı ve halkımızı yanımızda görmekten mutluluk duyuyoruz. Birlikte, kadınlarımızın ve ülkemizin geleceği için mücadele edeceğiz. Türkiye’nin aydınlık yarınlarına hep birlikte yürüyeceğiz” dedi.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.