DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2069710-1,73%
Antalya
18°

HAFİF YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Paylaşılan plaka muhtarın akrabasının çıktı I VİDEO HABER

Paylaşılan plaka muhtarın akrabasının çıktı I VİDEO HABER

ABONE OL
17:07 - 2 Ağustos 2021 17:07
Paylaşılan plaka muhtarın akrabasının çıktı I VİDEO HABER
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Bölgede 6 gündür devam eden yangınlarla karşı mücadele sürerken Manavgat ve Alanya’da bir çok vatandaş sabotaj iddialarının ardından silahı olarak nöbet tutmaya başladı. Vatandaşa seslenen bir jandarma komutanı, sürekli şüpheli denilerek plaka paylaşılan Whatsapp grupları ve provokasyona karşı uyarılarda bulundu. Manavgat’ta günlerdir söndürülemeyen orman yangınları nedeniyle halkının sabrı taştı. Sabotaj iddiasına karşı eline silahını alan vatandaş, ormanın içinde nöbet tutmaya başladı. Yangınının ikinci gününde Denizli plakalı bir aracın içindeki iki kişi kundakçı olduğu gerekçesiyle linç edilmek istenmiş ve arabaları ateşe verilmişti. Ancak daha sonra araçtaki iki kardeşin babası Ahmet Yavuz, çocuklarının yardım için gittiğini açıklayarak sosyal medyadaki kışkırtma girişimlerine karşı uyarılarda bulunmuştu.

Zor anlar yaşayan jandarma ekipleri de benzer olayların yaşanmaması için nöbet tutan vatandaşa uyarılarda bulundu. Çeşitli Whatsapp gruplarından birçok araç plakasının paylaşıldığını söyleyen jandarma komutanı araştırdığı bir plakanın Manavgat Sağırin Mahallesi’nin eski Muhtarı Mehmet Dinç’in akrabasının çıktığını vurguladı.

Gençlere hitaben konuşan jandarma komutanı, “Sizin o üye olduğunuz Whatsapp gruplarından birbirinize düşürmek için sürekli yanlış plaka atıyorlar. Burada çevireceksiniz, linç edeceksiniz, ondan sonra başınıza büyük olaylar gelecek. Üye olduğunuz Whatsapp grupları takip ediliyor. Bunların hepsini silin, bu tür haberlere inanmayın. Gerçekten şüpheli bir durum olduğu zaman 112’ye bildirin, bizi yönlendiriyorlar. Sizlerin böyle yollara düşmesini gerektirecek bir durum yok. Her gün bir sürü Molotof kokteyli atılıyor deniyor. Öyle bir şey yok. Yakalanan arkadaşlar da serbest kaldı, suçsuz olduklarını için.” dedi.

“Sizlerin yaptığı bu hareketler bizim zamanımızı alıyor” diyen komutan, “Böyle bir olay yok. Atılan bütün plakaları biz değerlendiriyoruz. Sizleri birbirinize kırdırmaya çalışıyorlar. Sizlerin arasında panik yaratmışlar. Bu kadar terörist olmasına imkan yok burada. Senin plakanı başka mahalleye, onun plakasını başka mahalleye verip linç ettirecekler. Hepimizi birbirimize düşürmeye çalışıyorlar” şeklinde konuştu.

Molotof kokteyli, şüpheli plakalı aracın yanı sıra sürekli sırt çantalı ihbarı geldiğini belirten jandarma, “Burası turizm bölgesi. Bugün bir ihbar geldi, vardık, çantadan namazlık ve Kur’an-ı Kerim çıktı. Bakın başınıza büyük bir olay gelecek ondan sonra pişman olacaksınız. Bu Whatsaap gruplarından çıkın. Şüpheli bir durum anında bizi arayın.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.