DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2075343-1,49%
Antalya
21°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:54

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
PEKİ ŞİMDİ AYTEMİZ’DE NE OLACAK?

PEKİ ŞİMDİ AYTEMİZ’DE NE OLACAK?

ABONE OL
13:21 - 30 Ocak 2021 13:21
PEKİ ŞİMDİ AYTEMİZ’DE NE OLACAK?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global
Antalya 1. İdare Mahkemesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Aytemiz A.Ş.’ye verdiği ÇED Raporu’nun iptal edilmesine hükmetti. Antalya 1. İdare Mahkemesi, Alanya’nın Yeşilöz Mahallesi’nde denizin içinde bulunan Aytemiz A.Ş.’nin akaryakıt dolfe tesisini büyütmesine ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın verdiği Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu’nun iptali yönünde yapılan itirazı karara bağladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın verdiği ÇED Raporu’nun iptali yönünde karar veren Mahkeme, 30 bin 811 TL’lik yargılama giderlerinin kararın verildiği avukatlık ücret tarifesi uyarınca 3 bin 110 TL vekalet ücretinin Aytemiz A.Ş.’den alınıp, davacılara verilmesi yönünde de bir karar verdi. Çevreci Yücel Uçur, “Verdiğimiz mücadelenin sonunda davayı kazanmış olmaktan dolayı mutluyuz. Bu karar Alanya’nın yarınları için iyi oldu. Bize destek olan, Alanya’nın yanında dimdik duran herkese teşekkür ediyorum” dedi.
CHP Antalya İl Başkan Yardımcısı, avukat Mehmet Can Karagöz ise yaptığı açıklamada, “Antalya İdare Mahkemesi, Yeşilöz’de bulunan deniz iskelesinin genişletilmesine ilişkin verilen “ÇED Olumlu” kararını iptal etmiştir. Bunun anlamı şudur. Alanya’mızla ilgili olarak çevremizi, bir kentin bütününü ve geleceğini ilgilendiren bir konuda yeterli araştırma yapılıp doyurucu kanıtlar ortaya konulamadan bir tesis genişletilmesi yapılmak istenmiştir. Bu çalışmanın kent için tehlike barındırdığı, yararından çok daha fazla zarar ve risk içerdiği mahkeme kararıyla hüküm altına alınmıştır. Bundan sonra, son söz Danıştay’a ait olacaktır. Memleketimiz için hayırlı olması dileklerimizle kamuoyuna saygıyla sunarız” dedi.
CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ da yaptığı değerlendirmede, “Hak, hukuk, adalet. Bir gün mutlaka tesis edilecek. Azim, irade, mücadele ve doğru siyasi duruş mutlaka kazanacaktır. Yeşilöz’deki Aytemiz Dolum Tesisi’nde mahkeme kazanımda emeği geçen tüm aktivistlere, başta CHP İl Başkanı Nusret Bayar’a, Antalya milletvekillerimiz Rafet Zeybek’e, Hüseyin Yıldız’a, tüm bu süreçte davayı takip eden avukatlarımıza, Yeşilöz çevre gönüllülerine, çevre konusunda duyarlı çevreci sivil toplum kuruluşlarına, Alanya turizmcilerine, bölge halkına ve muhtarlarına, Yücel Uçur’a teşekkür ederim” dedi.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.