DOLAR 32,6359 0.4%
EURO 34,7816 0.04%
ALTIN 2.513,131,17
BITCOIN 20149810,06%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
REKTÖR KALAN İLK KEZ BÜYÜK ALANYA’YA KONUŞTU

REKTÖR KALAN İLK KEZ BÜYÜK ALANYA’YA KONUŞTU

ABONE OL
14:36 - 5 Mayıs 2020 14:36
REKTÖR KALAN İLK KEZ BÜYÜK ALANYA’YA KONUŞTU
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

ÖZEL HABER: ASİYE ELİAÇIK

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, 1999-2014 yılları arası Alanya Belediye Başkanlığı yapan avukat, turizmci ve restoran işletmecisi Hasan Sipahioğlu‘nu ALKÜ’ye Fahri Danışman olarak görevlendirmelerinin perde arkasını ilk kez Kutay Media A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Alper Kutay‘a anlattı.

Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu’na Fahri Danışmanlık görevini ilk teklif ettiğinde, Sipahioğlu’nun, “Kabul ederim ama hiçbir ücret talep etmem” dediğini söyleyen ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan,  “YÖK yasasına göre verilen bir yetkidir, danışman atanabilir. Kanun zaten bu yetkiyi veriyor. İlla bir ofis verme zorunluluğu yoktur, herhangi bir ücret de ödenmez. Neticede Hasan Bey Alanya’da sadece Belediye Başkanlığı yapması yönüyle değil, bilgi birikimi ve tecrübe noktasında Alanya’nın önde gelen isimlerinden değerli bir insan. İlk Rektör olduğumda da kendisiyle oturup sohbet etmiştim, donanımlı, entelektüel bir isim. Şehir üniversite iş birliğiyle hareket etmek lazım. Alanya’yı bizden daha iyi tanıyor” dedi.

Üniversitenin şehirden kopuk olmasını istemediklerini söyleyen Rektör Kalan, “”Üniversite şehirle beraber, şehrin dinamiklerine uygun şekilde büyümeli. Dolayısıyla böyle bir kişinin aktif siyasetteki bir isim olmaması lazım. Alanyalı Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu ile de istişare ettik, Bakan Bey de uygun gördü. O şekilde bir tasarrufumuz oldu. İnşallah üniversitemiz ve Alanya için hayırlısı olur. Bu tamamen benim fikrimdi, siyasi herhangi bir bağlantısı yok. Belirli bir süre bekledik. İnsanları tanıdık, bu şekilde bir tasarrufta bulunduk. Herhangi bir alan ayrımı yok, kendisi aynı zamanda bir hukukçu ve turizmci olması hasebiyle de danışılacak şeyler olabilir” diye konuştu.

Alanya’da herkesin ALKÜ için danışmanlık yapabileceğini belirten ALKÜ Rektörü Ekrem Kalan, “Üniversite hepimizin üniversitesi. Dolayısıyla herkes bu işi yapar. Zaten kağıt üzerinde birilerinin isminin orada yazılı olması çok da önemli değil. Amaç Alanya’ya, devletimize hizmet edebilmek. Dün kendisiyle yüz yüze görüştük, bir takım projeleri konuştuk, fikrini aldık. Nasıl daha uygun bir şeyler yapabiliriz diye fikir alışverişi yapıyoruz. Malum, önümüzdeki yıl Alanya’nın fethinin 800. yıl dönümü. Bu kapsamda neler yapabiliriz, bunları konuştuk. Kurmayı planladığımız bir kent arşivi var. Osmanlı arşiv belgelerinden bir kısmını zaten getirdiklerini, ne kadar belge olduğundan bahsetti, bir takım bilgi alışverişinde bulunduk. ALKÜ’ye sonradan geldiğimiz için konuyla ilgili sormadan bilemeyeceğimiz şeyler bunlar. Bu tür konularda bilgi birikimini tecrübesini bizlerle paylaşıyor” dedi.

Hasan Sipahioğlu’nun herhangi maddi bir beklentisinin olmadığını ifade eden Rektör Kalan, “Zaten kanunen de danışmanlara ücret ödenemez. Kaldı ki Hasan Bey’e böyle bir teklifle gittiğimde ‘hiçbir ücret almam, o koşulda olursa olur’ dedi. Ben de ‘İsteseniz de veremeyiz zaten’ dedim. Bu iş gönülden yapılacak bir iştir. Şu an zaten 4 danışman var, 2’si Akdeniz Üniversitesi’nden, 2’si kendi hocalarımız. Bir de Hasan Bey’i dahil ettik. Zaman içerisinde değişebilir. Derdimiz ortak. Alanya için daha iyi ne yapabiliriz? Üniversite için ne yapabiliriz? Alanya, üniversite ile birlikte büyük bir ivme kazanmaya başladı. Biz bunun daha da ileriye gitmesi için çabalıyoruz” dedi.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.