DOLAR 32,3283 0.21%
EURO 35,0048 -0.41%
ALTIN 2.308,791,39
BITCOIN 22867053,10%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
REKTÖR KALAN MÜJDEYİ VERDİ

REKTÖR KALAN MÜJDEYİ VERDİ

ABONE OL
10:26 - 17 Mart 2021 10:26
REKTÖR KALAN MÜJDEYİ VERDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan ÖSYM tarafından gerçekleştirilen KPSS Lisans sınavlarının bundan sonra Alanya’da yapılacağı müjdesini verdi. Rektör Kalan yaptığı açıklamada, “Artık adayların sınavlar için Antalya’ya gitmesine gerek kalmadan KPSS lisans sınavını Alanya Sınav Koordinatörlüğünce yapılabilmesine olanak sağladık” ifadelerini kullandı.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan Ankara’da bir dizi temaslarda bulundu. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün’ü de ziyaret eden Rektör Kalan, Alanya için önemli bir gelişmenin müjdesini verdi. Ziyarette, Antalya’da ÖSYM tarafından gerçekleştirilen KPSS Lisans sınavlarının, bundan böyle Alanya Sınav Koordinatörlüğünce yapılması hususu görüşülerek karara bağlandı.

Müjdeli haber sonrası açıklamalarda bulunan Rektör Kalan; “Hâlihazırda KPSS Ortaöğretim sınavlarını Alanya’mızda gerçekleştiriyoruz. Geçtiğimiz zamanlarda ÖSYM’nin gerçekleştirdiği KPSS lisans sınavları için kimi zaman adaylar Antalya’ya gitmek durumunda kalıyorlardı. Bu durum onlar için bir hayli maddi ve manevi külfete yol açıyordu. Sayın ÖSYM Başkanımız Prof. Dr. Halis Aygün ile gerçekleştirdiğimiz görüşme neticesinde artık adayların KPSS Lisans sınavı için Antalya’ya gitmesine gerek kalmadı. Alınan karar ile birlikte sınavın Alanya Sınav Koordinatörlüğünce yapılabilmesine olanak sağladık. Türkiye’de KPSS Lisans sınavının gerçekleştirilmesine izin verilen ilk ilçe Alanya oldu. Diğer sınavlarında peyderpey ilçemizde yapılması için ÖSYM Başkanımız Prof. Dr. Halis Aygün ile görüş alışverişinde bulunduk. Başkanımıza alınan bu karar ve nazik ev sahipliği için teşekkür ederim” dedi.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.