DOLAR 32,5921 0.34%
EURO 34,6922 -0.17%
ALTIN 2.526,701,72
BITCOIN 1960551-1,91%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Rektör Kalan’dan 12 Mart mesajı

Rektör Kalan’dan 12 Mart mesajı

ABONE OL
12:01 - 11 Mart 2022 12:01
Rektör Kalan’dan 12 Mart mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, millî mücadele ruhu, milletin vatan sevgisi ve istiklâl aşkının en veciz ifadesini İstiklâl Marşı’nın mısralarında bulduğunu söyledi.
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün yıl dönümü vesilesiyle kutlama mesajı yayımladı. Rektör Kalan mesajında şu ifadelere yer verdi:
“İstiklal Marşımız, bütün tersanelerin işgal edildiği, bütün orduların dağıtıldığı ve memleketin her köşesinin bilfiil işgal edildiği bir zamanda Türk milletinin şahlanışının ve memleketin tüm fertlerinin yekvücut bağımsızlık mücadelesinin destansı metnidir. Millî mücadele ruhu, milletimizin vatan sevgisi ve istiklal aşkı, en veciz ifadesini İstiklâl Marşımızın mısralarında bulmuştur. Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy, azimle, inançla, büyük fedakârlıklarla yürütülen istiklal mücadelemizi, kaleme aldığı muhteşem mısralarla destanlaştırmış ve ebedileştirmiştir. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmak üzere, Çanakkale ve İstiklâl Savaşımızın şehit ve gazileri ile bu vatan için canlarını ortaya koyan tüm şehit ve gazilerimizi saygıyla, rahmetle, şükranla anıyorum. Aziz milletimizin ortak sesi ve vicdanını temsil eden İstiklâl Marşımızın kabulünün 101’inci yıl dönümünü en kalbî duygularımla kutluyorum.”

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.