DOLAR 32,3169 0.2%
EURO 35,1436 0.03%
ALTIN 2.294,230,75
BITCOIN 22895261,03%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Rektör Özkan’dan Alanya Kalesi tepkisi

Rektör Özkan’dan Alanya Kalesi tepkisi

ABONE OL
15:11 - 24 Kasım 2022 15:11
Rektör Özkan’dan Alanya Kalesi tepkisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

AÜ Rektörü Özlenen Özkan, ‘Kent Kimliği Bağlamında Mimarlık, Planlama ve Tasarım Sempozyumu’ndaki konuşmasında Walter Godina isimli Avusturyalı tarafından evine bitişik Alanya Kalesi’nin surlarının yıkımına neden olunmasına da değindi

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Mimarlık Fakültesi ve Antalya Kent Konseyi organizasyonu ile “Kent Kimliği Bağlamında Mimarlık, Planlama ve Tasarım” sempozyumu düzenlendi. AÜ Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Bugün geldiğimiz noktada sadece üniversitemizin öğrenci sayısı 70 bine ulaştı. Şehir merkezi nüfusumuz ise 1 milyona yaklaştı” sözlerine yer verdi. Konuşmasına başlarken yaşanan deprem nedeniyle Düzce halkına ve Türkiye’ye geçmiş olsun dileklerini ileten Özkan, deprem riskine Antalya’nın da uzak olmadığını vurgulayarak “Deprem başta olmak üzere afetlere hazırlıklı bir şehir yapılanması için gayret sarf etmeliyiz” dedi.
Üniversite şehir bütünleşmesine önem verdiğini söyleyen Rektör Özkan, şehirleşmeyle ilgili atılan olumsuz adımların zaman içinde birikim oluşturduğunu ve her geçen gün çözümün daha zorlu ve daha maliyetli hale geldiğini aktardı.
Özkan, “Şehrimiz için de son 70 yılda, özellikle de turizmin başlamasının ardından son 40 yılda biriken sorunlarımız var. Bu nedenle, bu çarpıklığın temizlenmesi ve daha da önemlisi şehrimiz için doğru bir gelişim modelinin belirlenmesi için ortak aklın harekete geçmesi çok kıymetli. Dahası sürdürülebilir, bilimsel ve estetik bir kentsel tasarım ve planlama için bu ortak aklın merkezinde üniversitemizin olması da kaçınılmazdır. Şehrimize bunu borçluyuz. Şehrimiz adeta size altın tepside sunulan bir nimet. Ama biz bu zenginliği ne yazık ki çok hor kullanıyoruz. Ne yazık ki bu kötü davranış modeli aynı zamanda bulaşıcı da. Geçen yıllarda Alanya’da bir Almanın villasında tadilat yaparken tarihi Alanya Kalesi’nin burçlarını yıktığı hepimizin malumu. Kendi ülkesinde aklına bile getiremeyeceği bu hoyratlığı burada yapabilmesi bizim de üzerine düşünmemiz gereken bir durumdur. Şehrimizi, değerlerimizi bu hoyratlığa kurban etmemeliyiz” ifade etti.
Özkan, kentsel değerleri korurken, aynı özeni tarımsal alanları korurken de göstermek gerektiğini sınırsız büyüme arzusuna tarıma uygun arazilerin kurban edilmemesi gerektiğini söyledi.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.