DOLAR 32,3310 0.24%
EURO 35,0783 -0.17%
ALTIN 2.282,000,21
BITCOIN 22826111,81%
Antalya
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Rus turistlerin yılbaşı tercihleri belli oldu

Rus turistlerin yılbaşı tercihleri belli oldu

ABONE OL
09:27 - 9 Ekim 2021 09:27
Rus turistlerin yılbaşı tercihleri belli oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya’nın bel kemiği pazarı Rusya’daki tur operatörleri, ülkede yaklaşan uzun yeni yıl tatilleri için Ruslar arasında en popüler yabancı destinasyonları açıkladı.

Listede Türkiye ve Mısır çekişiyor. Ülkenin en büyük tur operatörlerinden olan Tez Tour, yeni yıl tur paketi başvurularının toplam hacminde Mısır destinasyonunun payının yaklaşık yüzde 35 olduğu bildirilirken, ayrıca Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Maldivler’e yapılan turların payının yüzde 20 olduğu, Türkiye’nin payının ise yüzde 15 olarak kaydedildiğini açıkladı.

TUI RUSYA’DA TÜRKİYE İLK SIRADA

TUI Rusya, yeni yıl tatillerinde en popüler yurtdışı destinasyonları arasında Türkiye’nin yüzde 29 payla lider olduğunu vurgularken, ikinci sırada yüzde 25 ile BAE’nin yer aldığını, üçüncü sırada ise yüzde 22 ile Mısır’ın bulunduğunu bildirdi. Rusya’da yeni yıl tatilini geçirmek isteyen müşterilerinin de çok fazla olduğunu açıklayan TUI tur operatörü, yerli destinasyonlara olan ilginin yüzde 18 olduğunun altını çizdi.
Şirket, yeni yıl tatil taleplerinde Maldivler’in payının yüzde 4 olduğunu ve Küba’nın yüzde 1 paya sahip olduğunu da ekledi. Tur operatörlerine göre, bu yılki yeni yıl tatili tur paketleri satış hacimleri, 2020’nin göstergelerini aşarken, yeni yıldan iki ay önce Rus turistlerin aktif bir şekilde tur almaya başladığı da ifade edildi. Tez Tour, genel olarak rezervasyonlardaki hacimlerin şu anda 2019’daki aynı dönem seviyesinde olduğunu vurgularken, geçen yılın dinamiklerinden önemli ölçüde daha yüksek olduğunu da açıkladı. Şirket, geçtiğimiz yıl Ruslar sadece dört yeni yıl tatili seçeneklerinde sadece dört ülkenin mevcut olduğunu hatırlatırken, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Maldivler arasındaki taleplerin neredeyse eşit olarak dağıldığını belirtti. Bununla birlikte Rusya’nın yerel destinasyonları arasında Moskova’da yeni yıl kutlamalarına yönelik talebin arttığını da kaydeden uzmanlar, iç turizmde Soçi, Kazan, Veliky Ustyug, Sheregesh ve St. Petersburg’un yeni yıl tatilleri için talep gören destinasyonlar arasında yer aldığını aktardı. Ülke içinde yeni yıl tatili taleplerinin 1,5 kat arttığına işaret eden Tez Tour, tur fiyatlarının ise 2020’ye göre ortalama sadece yüzde 5 ile yüzde 10 oranlarında yükseldiğini ekledi.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.