DOLAR 32,5180 0.19%
EURO 34,5996 0.08%
ALTIN 2.492,110,25
BITCOIN 20740950,84%
Antalya
21°

AÇIK

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Rusya için belirlenen yeni kabul kuralları Alanya’da turizmi etkileyecek mi?

Rusya için belirlenen yeni kabul kuralları Alanya’da turizmi etkileyecek mi?

ABONE OL
09:46 - 17 Eylül 2021 09:46
Rusya için belirlenen yeni kabul kuralları Alanya’da turizmi etkileyecek mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Rusya’nın önde gelen tur operatörleri, Türkiye’ye yeni kabul kuralları ile ilgili yolcularını bilgilendirdi. Ancak Türkiye’nin kabul ettiği aşılarla ilgili kafalar hala karışık.

Yolcularına dönük bilgilendirmede bulunan tur operatörleri, Türkiye’ye giriş kurallarının değiştiğini bildirdi. Yapılan bilgilendirmeye göre Türkiye 15 Eylül’den itibaren sadece iki doz Sputnik V aşısı olan veya hastalığı atlatan Rusları testsiz kabul edecek. Aşı olmayanlar ve Sputnik Light aşısını olanlar 72 saat önce yapmış negatif PCR testini yanında bulundurmak zorunda.

ANEX Tour’dan yapılan duyuruda, “14 Eylül’den itibaren Rusya’da sadece Sputnik V aşısını kabul etmektedir. Bu aşının da seyahatten en az 14 gün önce yapılması gerekmektedir. Rusya’daki diğer aşıları olanlar 14 Eylül’den itibaren 72 saat önce yapılmış negatif PCR testi veya 48 saat önce antijen testi yaptırmak zorunda. Aşı sertifikası İngilizce olmak zorunda” denildi.

PEGAS Touristik tarafından yapılan açıklamada ise EpiVacCorona ve KoviVak aşılarını olanların da 20 Eylül tarihinden itibaren Nordwind ve PegasFly uçuşlarına kabul edilmeyeceği kaydedildi. Öte taraftan ülkenin ulusal hava yolu Aeroflot’un yolcularını bilgilendirmediği, Coral Travel ve Tez Tour gibi şirketlerin ise değişikliklerden haberdar bile olmadığı ifade edildi.

Rus Tur Operatörleri Birliği’nin bülteninde yer alan haberde ayrıca, Türkiye’nin Moskova Büyükelçiliğinin yaptığı açıklamaya da dikkat çekildi. Elçiliğin 9 Eylül’de yaptığı açıklamada, Türkiye’ye giriş kuralları ile ilgili, “Son 14 gün içinde Rusya Federasyonu tarafından yapılmış aşıya ilişkin belge…” ifadeleri kullanılmış, Sputnik Light aşısının veya diğer aşıların durumuna ilişkin bir bilgi verilmemişti.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.