DOLAR 32,3894 0.2%
EURO 35,0849 -0.02%
ALTIN 2.324,920,25
BITCOIN 2275147-0,40%
Antalya
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
SAADET PARTİSİ ALANYA’DAN ‘SARAY’ GÖNDERMESİ

SAADET PARTİSİ ALANYA’DAN ‘SARAY’ GÖNDERMESİ

ABONE OL
13:40 - 19 Kasım 2020 13:40
SAADET PARTİSİ ALANYA’DAN ‘SARAY’ GÖNDERMESİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

SP İlçe Başkanı Hüseyin Sarıca, ekonomik seferberlik başlatacaklarını açıklayan Cumhurbaşkanı’na seslenerek,  “Seferberlik başlatılacaksa bu seferberlik önce saraydan başlatılmalı” dedi.

Saadet Partisi ilçe binasında açıklamalarda bulunan Hüseyin Sarıca, “Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde belediyenin 2021 yılı bütçesi onaylandı. Alanya Belediyesi 509 milyonluk bütçesi ile Antalya’nın 2021’de en büyük bütçesine sahip belediyesi oldu. 2021 yılı bütçesi Antalya’mıza ve Alanya’mıza hayırlı olsun. Gelir ve giderini eşitleyerek denk bütçe yapan Alanya Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel’i tebrik ediyoruz. Bu 509 milyonluk bütçenin uygulanabilirliğinin en büyük takipçisi olacağız. Bu bütçede genel kamu hizmetleri için faize ödenecek rakam 3 milyon 25 bin lira, sağlık hizmetleri için ödeyeceği faiz miktarı 500 bin lira. Keşke Alanya Belediyesi kendi öz kaynakları ile gelirlerini artırmış olsaydı gereksiz yatırımları durdurmuş olsaydı da bu faizleri ödemek durumunda kalmasaydı. Diğer taraftan bu bütçede eğitim hizmetlerine hiç ödenek ayrılmadı. Bizim belediyecilik anlayışımızda belediye başkanı o şehrin imarından, altyapısından, estetiğinden sorumlu olduğu gibi o şehirdeki öğrencilerin başarılı olmasından, ahlaki değerlerinin yüksek olmasından sorumlu. Bina yapısından kaldırım taşlarına, mabedinden park alanlarına kadar şehirlerimiz imar edilirken, irfan ve iz’an ihmal edilirse eğer, orada gelişmekten bahsedilemeyeceği gibi şehirlerin medenileşmesi de söz konusu değil” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Muhittin Böcek döneminde de borçlanmaya devam ettiğini dile getiren Sarıca, “Diğer taraftan Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 2021 bütçesine baktığımızda gelir 2 milyar 427 milyon 500 bin iken,  giderler 2 milyar 950 milyon lira olduğunu görüyoruz. Bu durumda bütçe 522 milyon lira açık vermiş, 2021 yılında faize ödeyeceği rakam ise 210 milyon lira. 522 milyonluk bu bütçe açığının 200 milyon lirasını iç borçlanmayla, 80 milyon lirasını İller Bankası’ndan, 120 milyon lirasını diğer bankalardan borçlanarak geri kalan 322 milyon lirasını da dış borç alarak kapatacak. Önceki belediye başkanı Menderes Türel zamanındaki belediyenin borçlanması Muhittin Böcek döneminde devam ettiğini görüyoruz. 522 milyon açık veren Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 2021 bütçesi denk bütçe olmadığı için başarılı olduğunu söyleyemeyiz. Tabi kolay olmadığını biliyoruz. AK Parti döneminde Türkiye’nin en borçlu belediyesi Antalya Büyükşehir Belediyesi. Böcek’e önce Allah’tan sağlık ve sıhhat diliyoruz. Eğer borçlanmayı bırakıp kendi öz kaynaklarımızla yeni ek gelirler oluşturulabilirse, israf ve yolsuzluk önlenirse, rüşvet engellenirse,  gereksiz yatırımlara son verilirse bu bütçe açığı minimuma indirilebilir. Zira Saadet Partisi olarak bizler Türkiye’de milli görüş belediyeciliğinde büyük borçlarla devraldığımızda belediyeleri en kısa zamanda borçsuz hale getirip kar eder hale getirmiş bir partiyiz” diye konuştu.

Diğer taraftan esnafımız feryat etmeye devam ediyor. Koronavirüs salgını süreci birçok meslek grubu ve insanımıza mağdur etti. Okullar kapandı, servis şoförleri aniden işsiz kaldı. Kafeler kapatıldı. Restoranlar paket servisi yapacak diyorsunuz. Siz bu kararlardan etkilenen esnafın sanayicinin işyerleri ile ilgili ekonomik tedbirleri ortaya koymak mecburiyetindesiniz. Sormak istiyorum, hiçbir geliri olmayan bu insanlar ne yapacak? İktidarın verdiği keyif çayı ile karın doymuyor, insanlar geçinemiyor.  Giderek problem ciddi şekilde büyüyor. Cumhurbaşkanı ekonomide seferberlik başlattığını ilan etti. Eğer Türkiye’de ekonomide bir seferberlik başlatılacaksa bu seferberlik önce saraydan başlatılmalı. Devlet kurumlarından, belediyelerinden başlatılmalı. Eğer siz sarayda bir günde 10 milyon TL harcarsanız, nüfusu 40 bin civarı olan ilçe belediye başkanı da 3-4  milyonluk makam aracına biner” ifadelerini kullandı.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.