DOLAR 32,4889 0.12%
EURO 34,7800 0.13%
ALTIN 2.490,531,16
BITCOIN 2022849-0,41%
Antalya
22°

PARÇALI BULUTLU

16:52

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Saadet Partisi’nden Alanyalı bakkallara öneri

Saadet Partisi’nden Alanyalı bakkallara öneri

ABONE OL
16:14 - 14 Ocak 2022 16:14
Saadet Partisi’nden Alanyalı bakkallara öneri
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Saadet Partisi (SP) Alanya İlçe Başkanı Hüseyin Sarıca, gündeme dair  açıklama yaptı. Sarıca, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Öncelikle bu hafta içinde yapılan oda seçimlerinde seçimi kazanan oda başkanlarımızı tebrik ediyorum, kazanamayan adaylarımızı da gösterdikleri medeni cesaretinden dolayı takdir ediyorum. Oda seçimlerinde kaybeden olmamıştır. Bütün adaylarımız tertemiz, pırıl pırıl insanlar, daha iyisini yapmak için aday olmuştur ve kazanan kendi esnafımız, kendi vatandaşımız olmuştur.

Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe’yi Alanya’da yetiştirilen muzun gelir gider tablosunu güzel bir şekilde ortaya koyduğu için tebrik ediyorum. Allah kendisinden razı olsun. Yaptığı hesaplamada bir dönüm araziye ekilen muzun bütün maliyeti hesaplandığında 28 bin lira, 4,5 liradan muzun kg hesaplandığında bir dönüm araziden 7,5 ton muz üretildiğini sayarsak, 33,800 lira üretimden geliri var.

28 bin lira maliyeti düşüldüğünde bir dönüm araziden üreticimiz 5800 lira kazanıyor. Gübrenin, işçiliğin, mazotun, nakliyenin elektriğin, Bağ-Kur primlerinin aşırı yükselmesiyle şu an muz üreticimiz zarar ediyor. Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe’nin  çıkarmış olduğu muzun gelir gider tablosunu, Saadet Partisi’nin Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman’a ilettim. İnşallah önümüzdeki günlerde TBMM’de Alanya muzunu gündeme getirecektir.

Çiftçilerimizi, üreticilerimizi zorlayan su, elektrik, gübre ve yem fiyatları  fahiş oranlarda zamlanmışken, yine geçtiğimiz yıl bu günlerde 7 lira olan mazot bugün 14 lira. Muhtemelen yarın 14 lirayı da geçecek. Çiftçinin en önemli girdi maliyetini oluşturan mazot daha ne kadar zamlanacak. Bu zamlar karşısında çiftçiye ne öneriyorsunuz? Çiftçi nasıl üretim yapacak. ‘memleketin her karışını ekeceğiz’ diyordunuz, çiftçiyi girdi maliyetlerinin altında ezerek, mazota, gübreye, elektriğe her gün zam yaparak mı memleketin her karışını ekeceksiniz?

Yerli ve milli olmak hamasetle olmaz. Tarımı ayağa kaldırmakla, çiftçiyi desteklemekle ve dışa bağımlılığı ortadan kaldırmakla olur. Gerisi sadece  lafı güzaftan ibarettir. Tarım olmazsa olmazımızdır. Tarım politikamız milli güvenlik meselesi haline getirilip tarımdaki maliyet girdilerinin bir an önce düşürülmesi zorunludur. Zira bu ülke teknolojisiz yaşayabilir ama tarımsız asla  yaşayamaz. Tarıma bu yıl ayrılan bütçe 64 milyar bu paranın tamamının tarıma aktarılmasını istiyoruz. Şimdiye kadar daha önceki yıllarda bütçeden tarıma ayrılan rakamın hep üçte birine yakınını ancak ödediniz. Artık 2022’de tarıma ayrılan 64 milyarın tamamını çiftçiye ödeyin, tarımı ayağa kaldırın, maliyetleri düşürün çiftçimiz daha çok üretim yapsın.

Alanya Bakkallar Odası Başkanı Velittin Yenialp yeniden seçilmiştir. Kendisini tebrik ediyorum. Kendisinin yaptığı konuşmada zincir marketlere sigara ve ekmek yasağının kanunlaşması durumunda bakkalların bir nebze de olsa rahatlayacağını ifade etti. Elbette bu yasak kanunlaşırsa ve zincir marketlere bir de hafta sonu mesai kısıtlaması getirilirse bakkalımız rahat bir nefes alacaktır. Ama asıl hedef vatandaşımızın gelir seviyesinin yükseltilmesi olmalıdır. Bu olduğu takdirde vatandaşımız nerede 50 kuruş daha ucuz ürün var arayışına girmeyecek, kaliteli ürünü bakkallarımızdan rahatlıkla alabilecektir.”

    Özkaya Sigorta

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.