DOLAR 32,4982 0.25%
EURO 34,6089 0.29%
ALTIN 2.481,15-0,07
BITCOIN 2034784-5,30%
Antalya
24°

AÇIK

19:51

AKŞAM'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Sahile kadar gelen deniz tavşanlarıyla ilgili açıklama

Sahile kadar gelen deniz tavşanlarıyla ilgili açıklama

ABONE OL
11:17 - 6 Haziran 2022 11:17
Sahile kadar gelen deniz tavşanlarıyla ilgili açıklama
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Manavgat’ta denizde görülen deniz tavşanının zararsız bir canlı olduğu ve kıyıya beslenmek için geldiği bildirildi. Canlının aynı zamanda İspanyol dansözü olarak adlandırıldığını belirten Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, “İspanyol dansözlerinin etekleri gibi yüzgeçlerini hareket ettirerek yer değiştiren ve kimseye zararı olmayan bir canlıdır” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Ulualan Halk Plajı ve Mesire Alanı sahilinde piknik yapan ve denize giren vatandaşlar, gördükleri manzara karşısında şaşkına döndü. Denizde çok sayıda siyah renkli canlı yüzdüğünü gören vatandaşlar bu canlının türünü bilmedikleri için denize girmezken, cep telefonlarına sarılıp canlının görüntülerini çekti. Denizde yüzen canlıların ise yapılan inceleme sonrasında deniz tavşanı olduğu bildirildi.

İspanyol dansözü

Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, bilimsel adı Aplysia fasciata (Deniz Tavşanı) olarak bilinen canlının aynı zamanda İspanyol dansözü olarak adlandırıldığını söyledi. Canlının salyangoz türünden olduğunu ifade eden Gökoğlu, “Adeta İspanyol dansözlerinin etekleri gibi yüzgeçlerini hareket ettirerek yer değiştiren ve kimseye zararı olmayan bir canlıdır. Kıyılarımızda var. Kıyılardaki yosunlarla beslenen bir canlı. Özellikle kahverengi alglerle besleniyor. Hayvana dokunmamak gerekiyor” diye konuştu.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.