DOLAR 32,3458 0.25%
EURO 35,0958 -0.18%
ALTIN 2.307,231,32
BITCOIN 22855212,78%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Şahin Alanya’nın taleplerini CNN Türk’te anlattı

Şahin Alanya’nın taleplerini CNN Türk’te anlattı

ABONE OL
08:28 - 17 Ocak 2023 08:28
Şahin Alanya’nın taleplerini CNN Türk’te anlattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Belediye Başkan Adayı ve Litvanya Cumhuriyeti Alanya Fahri Konsolosu Mehmet Şahin, Alanya İskelesi’nde CNN Türk’ün canlı yayın konuğu oldu. Şahin, Alanya’nın beklentilerini ulusal kanalda gündeme taşıdı.

CNN Türk, Gün Ortası haber bülteninde Şahin’e canlı bağlantı yaptı. İskeleden gerçekleşen ve Alanya’nın güzelliklerinin de ekrana yansıtıldığı yayında Şahin, Alanya’nın sorunları ve taleplerini ulusal çapta gündeme taşıdı.

İşte Şahin’in canlı yayındaki açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

2022 turizmi son 2 yıldan iyiydi ama 2019’u yakalayamadık. Rusya-Ukrayna Savaşı olmasa sayı daha iyi olacaktı. Çünkü özellikle Moskova’da turist için uçak sayısı yeterli değildi. 2023 beklentilerimiz daha güçlü ama ulaşımda ciddi sıkıntılarımız var. Alanya’ya ulaşmak oldukça zor. Turist ülkesinden Antalya Havalimanı’na 3 saatte geliyor ama Alanyamıza karayoluyla ulaşması da 3-4 saati buluyor, bazen de aşıyor. O yüzden Gazipaşa Alanya Havalimanı’mızın (GZP) geliştirilmesi, büyütülmesi konusunda devletimizden destek bekliyoruz. Bunu sağlarsak nitelikli turisti Alanya’mıza çekmiş olacağız.

Alanya’mızın lokomotif sektörleri turizm, tarım, inşaat ve emlak. Ülke ekonomimize Alanya’nın katkısı yıllık 5 milyar dolar. Bu katkı en az 40 ilden daha fazla. Tarım sektörümüz çok güçlü, dünyada üretilen tropikal meyvelerin neredeyse tamamına yakınını üretiyoruz ancak sulama suyu sorunumuz var. Alanyamızda barajlar yapılıncaya kadar sulama suyu sıkıntımız göletlerle çözülebilir. Alanya tarımı desteklenmeli çünkü toprağımıza kan aksa can doğacak.

Alanya’mızda şu anda 127 ülkeden 55 bin yerleşik yabancı var. Bu insanların pek çoğu Alanya’dan ev kiralama yöntemiyle ikametgah almış. Misafire her zaman kapımız açık ama bizim için nitelikli turist, nitelikli yabancı önemli. Yabancılara en az 100 bin dolarlık gayrimenkul edinmeleri suretiyle ikametgah verilmesini istiyoruz. Bu 100 bin dolar kriteri gelirse şehrimizde yerleşik yabancı sayısı 15-20 bine düşecek, nitelikli yabancılar kalacak. En az 10 binin üzerinde konut boşa çıkacak. Bu da şu anda fahiş kira bedellerinin altında ezilen, Alanyamızdan tayin isteyen öğretmenimiz, sağlıkçımız, polisimiz, askerimiz, işçimiz, emeklimiz, yani kendi insanımız için çok önemli. Şu anda asgari ücret 8 bin 500 TL’ye çıktı ama Alanya’da 5-6 bin TL’nin altında kiralık ev yok. Devlet büyüklerimizden 100 bin dolar şartının getirilmesini rica ediyoruz.”

Başkan Şahin, yayının ardından yaptığı değerlendirmede ise “Güzel Alanya’mız için önerilerimizi CNN Türk kanalında canlı yayına katılarak dile getirdik. Alanya-Gazipaşa Havalimanı’nın yeterliliği, yerleşik yabancı sorunu ve tarım hakkında konuştuk. CNN Türk ekibine bu yayın için teşekkür ederim” dedi.

    Özkaya Sigorta

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.