DOLAR 32,4984 0.09%
EURO 34,8397 0.27%
ALTIN 2.477,010,62
BITCOIN 2009085-3,66%
Antalya
20°

HAFİF YAĞMUR

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
SARICA, İKTİDARA YÜKLENDİ

SARICA, İKTİDARA YÜKLENDİ

ABONE OL
11:26 - 5 Kasım 2020 11:26
SARICA, İKTİDARA YÜKLENDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Saadet Partisi Alanya İlçe Başkanı Hüseyin Sarıca, İzmir’de yaşanan depremin ardından hükümete sert eleştirilerde bulundu.

 

Sarıca açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “İzmir’de yaşanan 6,6’lık acı bir karşı karşıya kaldık. Depremle depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet diliyoruz., “Acısı yüreğimizi derin bir şekilde yaraladı. Çünkü bizi öldüren, canımızı yıkan deprem değil ihmal ve sorumluluklarımızdır. İzmir depremi bir kere daha göstermiştir ki, betonlaşma, çarpık kentleşme ve denetimsizlik en büyük problemimizdir. Ne yazık ki rakamda bile tam birleşemedik.  Bakınız açık bir şekilde ifade etmek istiyorum ki; İmar Barışı adı barış olmasına rağmen savaşa benzer bir sonuç doğurdu. Aslında İmar Barışı’nın ardından şehirlerdeki yapılanma bir düzene kavuşacaktı ama o düzeni beklerken acı sonuçlarla karşı karşıya kaldık. Bu sonuçlar ise hepimizin canını yakıyor, giden canlar kesinlikle geri gelmiyor. İşin garip tarafı bu durumdan herkes şikayetçi. En başta iktidarın kendisi şikayetçi. Problemleri kendisi çözmesi gerekirken, 18 yıldır iktidarda bulunmalarına rağmen onlarda bu gidişattan şikayetçi.  Meskûn olanlar da şikayetçi ise kim çözecek bu problemi! Rant merkezli zihniyetten çıkılmadıkça Türkiye’mizin bu tür problemlerinin çözülmesi mümkün değil.  2003 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bingöl’de meydana gelen depremle ilgili ”Yeraltında fay kırıklıklarından önce, bağışlayın söylemek zorundayım, kırılan ar damarlarıdır” dedi. “Malzemeden çalmanın arkasında ahlak hırsızlığı, demokrasiden çalmak, hukuk kapkaçcılığı, siyaset yankesiciliği ve kamu yönetimi kalpazanlığıdır” diyeli 18 yıl oldu hatırlatırız.

‘DEPREMDE EN FAZLA CAN KAYBI TÜRKİYE’DE OLUYOR’

2020 yılında dünyada gerçekleşen depremlerde “Bu yıl Jamaika’da 7,7 deprem meydana geldi, ölen olmadı. Rusya’da 7,0 büyüklüğünde deprem meydana geldi, ölü sayısı sıfır yine. Endonezya’da 6,8 deprem meydana geldi, yine ölü sayısı sıfır oldu. Filipinler’de 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi, ölü sayısı 2 oldu. Türkiye’ye döndüğümüzde Elazığ’da 6,7 şiddetindeki depremin ardından 41 canımız gitti. İzmir 6,8 büyüklüğünde meydana gelen depremde ölü sayısı 114. İşte bu tabloya baktığımızda söylemek istediğimiz husus daha iyi anlaşılıyor. Ölüme sebep olan deprem değil, tedbirsizliktir. Gerekli önlemin alınmamasıdır. Deprem konusunda yetiştirdiğimiz çok kıymetli ilim adamları var uyarıları ortada.  Lakin ne yazık ki bu uzmanlar televizyonlarda yer alabiliyorlar. Sözlerine kimse itibar etmiyor. Deprem oldu mu sesleri duyuluyor sonrasında ise bir daha kendilerine kulak verilmiyor. Marifet kriz anında değil krizden sonra da işin ehli insanları dinlemek, önerilerini dikkate almaktır. Buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum Kanal İstanbul’a ayrılması düşünülen bütçe İstanbul’a ayrılsın. Baştan sona şehir depreme hazır hale getirilsin. Deprem hazırlığının tam manası ile gerçekleştirilmesi için önerimiz ivedilikle bir Deprem Bakanlığı’nın kurulmasıdır.  Bu bakanlık altında ülkemizin karış karış depreme hazır hale getirilmesini elzem görüyoruz. Şimdi gelelim ekonomik depreme, Ekonomi Bakanının, ‘Ben dolara bakmıyorum’ demesinin ardından dolar 8,50 TL’yi buldu. Euro 10 TL’ye yaklaştı. Nereye gidiyoruz, bunu göz önüne almalıyız. 3 Kasım 2002’de dolar 1,6 TL’ydi. Bugün dolar 5 mislini geçti. Dış borcumuz sürekli artıyor. Bu, sırtımıza ciddi bir yük bindiriyor İktidarın ekonomide yaşanan teröre karşı ciddi önlemler alması gerekiyor”

DEPREM BAKANLIĞI KURULMALI

Deprem hazırlığının tam manası ile gerçekleştirilmesi için önerimiz ivedilikle bir ‘deprem bakanlığı’nın kurulmasıdır. Bu bakanlık altında ülkemizin karış karış depreme hazır hale getirilmesini elzem görüyoruz.”

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.