DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2066877-0,41%
Antalya
18°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
SARICA’DAN BAŞKAN YÜCEL’E ÖNERİ

SARICA’DAN BAŞKAN YÜCEL’E ÖNERİ

ABONE OL
14:06 - 1 Nisan 2021 14:06
SARICA’DAN BAŞKAN YÜCEL’E ÖNERİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Saadet Partisi Alanya İlçe Teşkilatı Başkanı Hüseyin Sarıca Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’e seslenerek, 2020 yılında gelir kaydettiği ilan reklam vergileri, emlak vergilerinin bir kısmını zor durumda olan insanlara aktarılmasını istedi.

Parti binasında açıklamalarda bulunan Sarıca, ilk olarak ekonominin geldiği noktaya dikkat çekerek, “2021 yılının ilk üç ayını tamamladık. Bu ilk üç ayda pandemi sürecinin etkisiyle farklı bir kulvara giren ekonomimiz ve bu ekonomik sıkıntı içinde birçok yerde ümidini kaybeden, bunalıma giren insanımızda intiharlar arttı, şiddette arttı. Bunalan toplumlarda insanlar bunaldıkları zaman sıkıntılarına bir çözüm bulamazlarsa, Allah korusun ya kendi canlarına kıyarlar ki bunun birçok örneğini yaşıyoruz veya etraflarına dehşet saçarlar. Alanya’mızda da bunalıma giren ekonomik sıkıntı içinde yaşayan birçok vatandaşımız var. Bunların içinde evinin elektrik faturasını ödeyemediği için elektriği kesilen, borçlarına karşılık yeniden yapılandırma adı altında verdiği taahhütlerden dolayı birçok insanımızın cezaevlerinde olduğuna şahit oluyoruz. Ekonomik sıkıntı aile içerisinde birçok huzursuzluğa vesile olarak kadına şiddetle birlikte beraberinde boşanmaların arttığını da duyuyoruz. Ekonomik sıkıntıdan dolayı evlenemeyen insanlar var, çalıştığı halde geçinemeyen insanlarımız var” şeklinde konuştu.

Köylerimiz tableti ve televizyonu olmadığı için uzaktan eğitim alamayan öğrencilerin olduğuna dikkat çeken Sarıca, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’ e seslenerek “Adem başkanımıza bir önerimiz olacak 2020 yılında gelir kaydettiği ilan reklam vergileri, emlak vergilerinin bir kısmını bu zor durumda olan insanlarımız tespit edilip bunlara gerek hibe şeklinde gerekse uzun vadede faizsiz olarak geri ödemeleri şartıyla aktarmış olsa şu üç aylara ramazana yaklaşırken bu kardeşlerimizin duasını almış olur. Yine Toslak’ta güneş elektrik santrallerinden üretilen enerjinin bir kısmı elektriği kesilen vatandaşlarımız tespit edilerek bunların borçlarına karşılık mahsuben TEDAŞ’a ödense ne kadar büyük bir iyilik etmiş olur. Adem başkanımız yeni yaşam alanları ve çevre projelerinden bahsediyor. Yürüyüş yollarını, parkları, bisiklet yollarını bütün şehre yayacağız diyor. Pandemi döneminde insanlarımız çok sıkıldı 7 den 70 e herkes dışarı çıkmak istiyor. İnsanlar evlerinden çıktıklarında mutlu zaman geçirecekleri alanlar istiyor diyor. Elbette bu projelerin hepsi bizim içinde değerli ve kıymetlidir. Şu pandemi döneminde bir an önce yapılmasını bizde arzu ederiz ancak önceliğimiz rüya projeler, yeni yaşam alanları, çevre projeleri değil önceliğimiz zor durumda olan insanlarımızın ayağa kalkmasına yardımcı olmaktır. İktidarın maalesef pandemi sürecinde vatandaşımıza esnafımıza emeklimize çalışanımıza verdiği desteğin son derece yetersiz olduğunu görüyoruz, biliyoruz. İstiyoruz ki belediyelerimizde bunalıma giren, ümitsizliğe düşen insanlarımıza can suyu olsun” ifadelerini kullandı.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.